- Trodde bare 70-åringer fikk grønn stær

Men Anita (45) fikk diagnosen for tre år siden. Se vår oversikt over øyesykdommer.

DRÅPER HVER KVELD: Anita Vikerhaug-Knudsen fikk påvist grønn stær i 2007. Nå holder hun trykket i øynene i sjakk med øyedråper. Fordi sykdommen er arvelig skal også datteren Juni (10) testes jevnlig etter hvert som hun blir eldre. Foto: Nina Hansen
DRÅPER HVER KVELD: Anita Vikerhaug-Knudsen fikk påvist grønn stær i 2007. Nå holder hun trykket i øynene i sjakk med øyedråper. Fordi sykdommen er arvelig skal også datteren Juni (10) testes jevnlig etter hvert som hun blir eldre. Foto: Nina Hansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

||| Anita Vikerhaug-Knudsen (45) fikk påvist grønn stær for tre år siden.

— Mamma har grønn stær, det samme hadde mormor. Og morfar ble blind på det ene øyet som følge av sykdommen, sier Vikerhaug-Knudsen.

Det var moren som ba henne teste seg i 2007. Etter et foredrag i regi av glaukomforeningen kom hun hjem med beskjed om at glaukom, grønn stær, er arvelig og at alle døtrene måtte teste seg.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer