Juleferie

Trodde du at alle billigbillettene i jula var utsolgt? Da kan dette være gode nyheter for deg

Både SAS og Norwegian øker kapasiteten til inn- og utland i juleuka.

Reiselyst: Flyselskapene har opplevd stor pågang på jakten etter flybilletter til jul. Nå er det klart for ekstrafly fra Gardermoen. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Reiselyst: Flyselskapene har opplevd stor pågang på jakten etter flybilletter til jul. Nå er det klart for ekstrafly fra Gardermoen. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Salget av flybilletter for reiser i jula har økt med over 30 prosent i forhold til i fjor. Skulle du ha lyst på de aller billigste billettene så er du sannsynligvis for sent ute allerede. Men nå setter flyselskapet Norwegian opp 62 ekstrafly til en rekke norske og utenlandske destinasjoner. Og SAS øker kapasiteten ved å sette inn større fly. Dermed er det gode muligheter til lavprisbilletter til populære reisemål.

Flere og større fly

- Vi har utvidet kapasiteten i julen ved å sette opp større fly på enkelte avganger, blant annet på flyvninger nordover, sier Tonje Sund, pressekontakt i SAS.

Julaften faller i år på en søndag, og Avinor regner med meget stor trafikk fredag 22. desember og mandag 1. januar.

Økt kapasitet: Norwegian setter opp 41 ekstrafly i Norge i jula. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Økt kapasitet: Norwegian setter opp 41 ekstrafly i Norge i jula. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer

- Vi ser allerede nå er det er mange fulle fly den 22. desember, mens det er fortsatt muligheter 21. og 23. for passasjerer som skal hjem til jul, sier Tonje Sund.

- Norwegian har satt opp ekstra julefly mellom Oslo og flere norske byer. Dette gjelder Tromsø, Evenes, Molde, Bergen, Alta, Bodø, Haugesund, Ålesund, Trondheim, Stavanger, Svalbard og Kirkenes, sier Fatima Elkadi, pressekontakt i Norwegian.

Doble flyturer

For de fleste byene er det snakk om ett ekstrafly tur/retur på enkelte dager.

- Til Tromsø går det to ekstra tur/returflyvninger 22. og 23. desember. Til Bergen går de to ekstrafly 1. januar og samme dag går det tre ekstrafly til og fra Stavanger, sier Elkadi.

- Hvorfor setter dere opp ekstrafly først nå?

- Det har vært stor etterspørsel rundt juletider, derfor synes vi det er veldig hyggelig å ha fått satt opp noen ekstra julefly. De som ennå ikke har sikret seg billetter kan derfor kaste seg rundt og bestille nå. Vi har også satt opp flere ruter til utlandet, forteller Fatima Elkadi.

- Norwegian har satt opp ekstra juleruter fra Oslo til Nice, Barcelona, Gran Canaria og Madrid.

Også Widerøe setter opp ekstrafly før jul.

- Vi har ekstraavganger lørdag 23. og lørdag 30. fra Bergen til Tromsø, og ekstraavganger fra Bergen til Bodø lørdag 23. og lørdag 30. sier Silje Brandvoll, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Widerøe.

Reisekupp

Etter at ekstrafly og øke setekapasitet er på plass har også tilgangen på rimelige billetter økt.
Skal du hjem til jul fra Oslo så er dette noen av prisene du kan finne akkurat nå:

 • Oslo-Trondheim 22. desember fra kr 1400.-
 • Oslo-Trondheim 24. desember fra kr 1000.-
 • Oslo-Bergen 22. desember fra kr 1000.-
 • Oslo- Bergen 23. desember fra kr 1500.-
 • Oslo-Stavanger 22. desember fra kr 1000.-
 • Oslo-Tromsø 22. desember fra kr 800

(Prisene kan endre seg på kort varsel)

Lange reiser

Varme følelser: Mange nordmenn drar til Anfi del Mar og Gran Canaria i jula. Sol og varme frister for mange. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Varme følelser: Mange nordmenn drar til Anfi del Mar og Gran Canaria i jula. Sol og varme frister for mange. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer

- Flere og flere av oss velger å reise vekk fra all julestresset, sier Ellen Wolff Andresen, markedssjef i Ticket Feriereiser.

Populært: Amsterdam suser opp på storbylista. Men London er fortsatt nordmenns favoritt. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Populært: Amsterdam suser opp på storbylista. Men London er fortsatt nordmenns favoritt. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer

- Gran Canaria er det mest populære reisemålet i jula og over nyttår. Bestillingene dit har økt med 36 prosent. Bangkok har blitt henvist til andre plass i år, men har likevel en økning på 11 prosent, forteller hun.

- Men ikke alle reiser til sydligere strøk i julen. Å reise på storbyferie øker med 45 prosent i år sammenliknet med i fjor. Størst økning av alle reisemål på topplisten står Amsterdam for. 186 prosent flere har bestemt seg for å nyte Amsterdams gater og julestemning i år mot samme periode i fjor, sier Ellen Wolff Andresen.

Slik finner du en reise

 • Vær fleksibel med tanke på avreisedato, reiselengde og reisemål.
 • ° Se på reiser som har avreisedag på selve julaften og nyttårsaften.
 • ° Se også på reiser med avreiser helgen før jul som har hjemreise i romjulen.
 • ° Gå mot strømmen og ikke gjør som alle andre. Se på de uvanlige reisemålene som ikke nødvendigvis er på topplistene, eller ha litt mer tålmodighet med ventetid ved en mellomlanding.
 • ° Ikke bestill billig flybillett før du har sjekket at det er ledig hotellovernatting.
 • ° Se på avreiser fra en annen flyplass enn den du vanligvis reiser fra. Ved bestilling av rutefly er det ofte lettere å finne reiser fra de store flyplassene, som har et bredere tilbud.
 • ° Husk at det er viktig å være ute i god tid med bil, buss eller tog om man reiser fra en annen flyplass. Det er dumt å miste flyet fordi det oppstår forsinkelser i trafikken.
 • ° Mange vil reise bort i julen, men den som vil og har mulighet kan finne betydeligere billigere reiser de to første ukene i januar.
 • ° Betal alltid reisene med kredittkort. Dette gir deg større sikkerhet ved eventuelle problemer og mangler.
 • ° Etter at du har funnet en aktuell reise via en ekstern søkemotor bør du sjekke prisen direkte med flyselskapet og hotellet. Det kan gi bedre pris og økt sikkerhet.
 • ° Sjekk at du har gyldig pass.

(Kilde: Ticket/Dagbladet)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer