Trodde du Mercedes var traust og kjedelig?

En av de morsomste SUVene akkurat nå.

MORO: 360 hester, en svært ivrig girkasse, firehjulsdrift og høy bakkeklaring er en suksessoppskrift.  Foto: RUNE M. NESHEIM / AUTOFIL / DINSIDE.NO
MORO: 360 hester, en svært ivrig girkasse, firehjulsdrift og høy bakkeklaring er en suksessoppskrift. Foto: RUNE M. NESHEIM / AUTOFIL / DINSIDE.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside GLA er Mercedes minste SUV, og hører til under G-familien, der G-en står for Gelande, altså terreng. Men terrenget denne modellen skal tråkke i er ferdig pløyd, planert og asfaltert. Og det er en god ting.

AMG = Gøy Alle tyske bilmerker har sine sportslige modeller, men hvem skulle tro at det er Mercedes som leverer de mest hysteriske modellene?

For nå har alle Mercedes-modeller fått sin AMG-versjon, og etter å ha prøvd en rekke av dem har ingen av dem har skuffet meg. Tvert i mot: De har imponert, alle som en.

Jeg skal ikke påstå at AMG er bedre enn sine motsvar hos Audi og BMW, men de har gått en annen retning.

Resepten er enkel. V8 i alle modeller, med unntak av A-klassen. Her har de i stedet gått for en spinnvill firesylindret motor.

AMG er altså rampete, bøllete og bråkete. Ja, den er så langt fra det du forventer fra Mercedes, at du nesten rødmer litt når du ruller inn på steder der det er folk.

LES OGSÅ: Vi kjørte gris med AMG på isbane i tre dager!!!

Misforstått A45 AMG er lett å forstå. Det er en bil som direkte konkurrerer mot etablerte råtasser som VW Golf R og tvillingen Audi S3. Alle tre er utstyrt med tolitere, dobbeltclutchkasser og firehjulstrekk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer