Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Trolltunga ber om en million til møkkaplan - etter at den forrige gikk i dass

Opptil 1500 besøkende daglig - ingen toalett.

POPULÆR ATTRAKSJON: Trolltunga er flittig besøkt, forståelig nok. Men turen opp er lang, og når naturen er eneste avtredemulighet, har dset sine følger når over tusen mennesker besøker attraksjonen hver dag i høysesongen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix 
POPULÆR ATTRAKSJON: Trolltunga er flittig besøkt, forståelig nok. Men turen opp er lang, og når naturen er eneste avtredemulighet, har dset sine følger når over tusen mennesker besøker attraksjonen hver dag i høysesongen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix  Vis mer

Odda kommune og reiseselskapet Trolltunga Active har søkt om én million kroner til Prosjekt Toalett. Den forrige planen fikk 350.000 kroner, men gikk i dass.

Det er Nationen som melder dette (krever innlogging).

Det er blitt et ubehagelig stort problem at de mange besøkende til turistattraksjonen Trolltunga ikke har noe annet sted enn i naturen å gjøre fra seg på den 10 til 16 timer lange turen. Miljødirektoratet bevilget 350.000 kroner til toaletter i 2015, men ifølge Nationen gikk pengene til nødbuer langs stien i stedet.

– Toalett er vanskelig. Hvordan skal du ha et toalett for hundre tusen mennesker fem timer inn i fjellet, som skal vaskes tre ganger om dagen? Da må du ha en permanent rengjøringsvakt i fjellet, sier daglig leder Jostein Soldal i Trolltunga Active.

Prosjekt Toalett ser for seg å samarbeide med for eksempel Innovasjon Norge om en løsning som også kan brukes andre steder der avføringsvolumet kan bli stort, som på festivaler.

På det meste var det 1.666 turister som gikk til Trolltunga på én dag i fjor. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media