TURISTMAGNET: Snart er nordlys-sesongen i gang for fullt og både nordmenn og utlendinger vil strømme til Tromsø og resten av Nord-Norge for å få oppleve fenomenet. Tromsø ble nylig kåret til verdens tredje beste sted for opplevelser av TripAdvisor. Det legger neppe noen demper på interessen. Foto: NTB Scanpix
TURISTMAGNET: Snart er nordlys-sesongen i gang for fullt og både nordmenn og utlendinger vil strømme til Tromsø og resten av Nord-Norge for å få oppleve fenomenet. Tromsø ble nylig kåret til verdens tredje beste sted for opplevelser av TripAdvisor. Det legger neppe noen demper på interessen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Nord-Norge

Tromsø jubler over lista til verdens største reisenettsted

Costa Rica, Hawaii – og Tromsø!

Det verdensomspennende reisenettstedet Tripadvisor – verdens største i sitt slag – har fått øynene opp for Tromsø.

I en fersk kåring over verdens beste steder å reise til for å få opplevelser og minner for livet, kommer Nord-Norges største by på en meget sterk tredjeplass. Det er bare de to tropiske destinasjonene La Fortuna de San Carlos i Costa Rica og Kauai på Hawaii som kan ha enda mer å by på enn Tromsø, mener nettstedet.

OPPLEVELSER: Hundekjøring er en populær aktivitet for mange av utlendingene som besøker Nord-Norge. Foto: NTB Scanpix
OPPLEVELSER: Hundekjøring er en populær aktivitet for mange av utlendingene som besøker Nord-Norge. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nordlys og havet

Selvsagt er nordlyset et viktig kriterium i kåringa. Muligheten til å oppleve det mytiske og dansende himmelskinnet er hovedgrunnen til at mange reiser til Tromsø og resten av Nord-Norge. Tripadvisor trekker også fra fjorden, og alle dens muligheter, som en opplevelse det er verdt å få med seg.

- Dette er fantastiske nyheter for oss, sier vertskapsansvarlig Kyle Parsonage i Visit Tromsø til Dagbladet.

- Vi har jobbet hardt over mange år for å skape et stadig bedre opplevelsesprodukt, og det er godt å få en anerkjennelse som denne.

- Det er viktig for Tromsø, men også for hele Nord-Norge, sier han.

Straks i gang

Det første nordlyset er allerede observert i Tromsø. Det skjedde i midten av august. Selve nordlys-sesongen regnes for igangsatt for alvor fra slutten av september og varer til mars/april neste år.

- Hva betyr en slik kåring for tilstrømmingen?

- Vi har jo hatt en jevn økning i turismen hvert år, og det ser bra ut også i år. Nå blir vel enda flere klar over oss, og det er godt nytt for oss, sier Parsonage, som også denne vinteren venter storinnrykk av briter, amerikanere, franskmenn og tyskere.

- Det er de viktigste markedene. Men vi ser også økning fra nye markeder som India, Kina og flere arabiske land.

- Og ikke minst – og gledelig nok – er det stadig flere nordmenn fra Sør-Norge som tar turen opp hit. Det er vi veldig glade for, sier Kyle Parsonage til Dagbladet.

En rekke utenlandske medier har skrevet om kåringen. Deriblant Daily Mail, som framhever reinsdymating som en populær aktivitet i Tromsø.