Trond har verdens første Tesla-taxi

Sparer 100 000 i året. Men hva skjer når kunden vil kjøre langt?

STORFORNØYD: Trond trives godt på vinterveier i sin Tesla-drosje. Framkommeligheten er langt bedre enn i hans forrige taxi, en Mercedes E-Klasse. Foto: STEIN INGE STØLEN/AUTOFIL
STORFORNØYD: Trond trives godt på vinterveier i sin Tesla-drosje. Framkommeligheten er langt bedre enn i hans forrige taxi, en Mercedes E-Klasse. Foto: STEIN INGE STØLEN/AUTOFIL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DinSide Trond Gustav Sømme tok steget før noen andre og kjøpte seg en Tesla Model S, som DinSide.no, Dagbladet og Autofil kåret til Årets Bil 2014, for drosjedrift i Oslo. Nå har flere fulgt etter.

- Jeg vil si at mitt eierskap har vært bortimot problemfritt. Det eneste jeg har opplevd, er at ladekabelen ikke tok imot strøm i begynnelsen. Dette tror jeg var en brukerfeil; jeg plugget den rett og slett ikke riktig inn.

Oppmerksomhet fra hele verden Trond Gustav kjører sin hvite Tesla med sorte felger gjennom sørpete vintergater i Oslo sentrum. Jeg sitter i baksetet og knipser bilder og noterer. Dette er min første tur i baksetet på en Tesla Model S noensinne. Jeg skjønner at folk velger denne bilen foran andre i drosjekøene.

- Jeg får utrolig mye oppmerksomhet. Kundene velger gjerne ut min bil selv om jeg ikke står fremst i køen, bare for å få kjøre Tesla. I tillegg har jeg blitt kontaktet av folk over hele verden, blant annet Frankrike, Island og Canada. Dette var jo tross alt verdens første Tesla Model S-drosje, så det er forståelig at det skaper litt oppstuss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer