RTANJ: Mange tror at det drøyt 1500 meter høye fjellet øst i Serbia skjuler en pyramideformet konstruksjon som ble etterlatt av romvesener som var på besøk på jorda for flere tusen år siden. Foto: TAMBURIX/CREATIVE COMMONS
RTANJ: Mange tror at det drøyt 1500 meter høye fjellet øst i Serbia skjuler en pyramideformet konstruksjon som ble etterlatt av romvesener som var på besøk på jorda for flere tusen år siden. Foto: TAMBURIX/CREATIVE COMMONSVis mer

Tror dette fjellet har et kraftfelt som vil redde alle i nærheten den 21. desember

Skal inneholde en pyramide etterlatt av romvesener.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Mange mennesker frykter at jorda skal gå under når mayakalenderen avslutter sin syklus den 21. desember klokka 11.11 universell tid i år.

Men det er ikke bare i Mellom- og Sør-Amerika at folk er bekymret for at dommedag er nær.

Hotellene rundt det myteomspunne, pyramideformede fjellet Rtanj øst i Serbia, opplever en enorm pågang i disse dager.

Reservasjonene strømmer inn fra folk som håper fjellets påståtte mystiske krefter skal redde dem fra undergangen de venter skal komme, skriver The Telegraph.

Romvesener Mange tror at det drøyt 1500 meter høye fjellet, som er en del av fjellkjeden Karpatene, skjuler en pyramideformet konstruksjon som ble etterlatt av romvesener som var på besøk på jorda for flere tusen år siden.

Når dommedag kommer vil pyramiden, ifølge Herald Sun, ha et kraftfelt som vil beskytte alle som er nærheten.

Den britiske science fiction-forfatteren Arthur C. Clarke skal ha omtalt fjelltoppen som et sted med spesiell energi, og også kalt den verdens navle.

Om du nå trodde du endelig hadde funnet reisemålet for neste uke, er det en ting du må vite. Hotellene er overbookede.

- På en dag forsøkte 500 personer å booke et rom her. Folk ønsker å ha med hele familien, sier Obrad Blecic, hotellsjef ved et av hotellene, til The Telegraph.

- Fabrikasjon Dommedagsscenariene har inspirert hundrevis av filmer, TV-programmer og nettsteder. Men alt fra Nasa-forskere til mayaeksperter, hevder, ifølge Nbc News, at det å tro at jorda skal bukke under, er helt på viddene:

For det første skal mayaene aldri ha spådd at det var slutt på verden, selv om syklusen på kalenderen var over. Det er heller ingen astronomiske fenomener på vei som vil kunne ødelegge jorda på så kort tid.

- Å gjengi 21. desember 2012 som en dommedag eller at det skal skje en kosmisk forandring, er fullstendig fabrikasjon, sier administrerende direktør ved Museum of Natural History i Florida, Sandra Noble, ifølge Wikipedia.

Trollmann-legenden Dette har likevel ikke stoppet manges frykt for at apokalypsen kommer om ei drøy uke. Nbc News skriver at mange skal ha satt kursen mot Rtanj, som ifølge en legende også skal ha vært hjemmet til en trollmann som voktet en stor skatt.

Trollmannen bodde i et slott. Da det ble ødelagt, ble det erstattet av et lite kapell, som igjen ble ødelagt da skattejegere prøvde å finne den godt gjemte skatten.

En god nyhet: Om du kommer deg til Rtanj og klarer deg over 21. desember, kan du smake på den berømte teen du får her. Den er laget av en velsmakende urt som både skal være et kraftig afrodisiakum og kurere oppblåsthet.

Romskip i fjellet Også i andre land enn Serbia blir dommedagsprofetiene tatt på høyeste alvor.

I Kina og Russland meldes det om panikksalg av stearinlys og andre nødvendigheter, mens salget av overlevelseskamre har gått i taket i USA, ifølge The Telegraph.

Flere sekter hevder også at fjellet Pic de Bugarach i de franske Pyreneene vil være det eneste stedet som kommer til å stå igjen etter 21. desember.

Derfor valgte myndighetene i forrige måned å stenge det for besøkende, for å unngå kaos og at for mange står på toppen samtidig.

Her sier ryktene at fjellet på dommedag kommer til åpne seg og avdekke et romskip som skal frakte folk i sikkerhet, skriver Nbc News.