BUGNENDE: Eszter Spiegel (32) er matguide i Budapest, og elsker å vise fram byens storslagne markedshall. Foto: Runar Larsen 
BUGNENDE: Eszter Spiegel (32) er matguide i Budapest, og elsker å vise fram byens storslagne markedshall. Foto: Runar Larsen Vis mer

Tror du at du bare får servert gulasj i Budapest? Da må du tro om igjen

Budapest er mer kjent for vakker arkitektur enn god mat. Men det kulinariske tilbudet i Ungarns hovedstad er langt bedre enn sitt rykte.

ELVEBYEN: Elven Donau deler Buda (vest) og Pest (øst) i to. Ungarns hovedstad har blitt pusset opp skikkelig de siste årene, og er blitt en svært vakker storby. Foto: Runar Larsen Vis mer

Bodene i Budapests markedshall bugner over av frukt og grønnsaker, kjøtt og krydder. Gamle damer med trillekofferter vandrer opp og ned på jakt etter de ferskeste varene i det majestetiske bygget som ligger på Buda-siden av Donau, like ved Frihetsbroen.

­- Klar for et kulinarisk eventyr? Bli med opp i andreetasjen, sier Eszter Spiegel (32).

Frokostdram

Den ungarske damen jobber for Taste Hungary, og denne formiddagen skal hun ta med fire sultne turister på en smakfull rundreise i Budapest.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn