BUGNENDE: Eszter Spiegel (32) er matguide i Budapest, og elsker å vise fram byens storslagne markedshall. Foto: Runar Larsen 
BUGNENDE: Eszter Spiegel (32) er matguide i Budapest, og elsker å vise fram byens storslagne markedshall. Foto: Runar Larsen Vis mer

Tror du at du bare får servert gulasj i Budapest? Da må du tro om igjen

Budapest er mer kjent for vakker arkitektur enn god mat. Men det kulinariske tilbudet i Ungarns hovedstad er langt bedre enn sitt rykte.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Bodene i Budapests markedshall bugner over av frukt og grønnsaker, kjøtt og krydder. Gamle damer med trillekofferter vandrer opp og ned på jakt etter de ferskeste varene i det majestetiske bygget som ligger på Buda-siden av Donau, like ved Frihetsbroen.

­- Klar for et kulinarisk eventyr? Bli med opp i andreetasjen, sier Eszter Spiegel (32).

Frokostdram

Den ungarske damen jobber for Taste Hungary, og denne formiddagen skal hun ta med fire sultne turister på en smakfull rundreise i Budapest.

- Vi skal slå hull på noen fordommer, men bekrefte andre, forklarer vår veiviser i den kulinariske jungelen - og geleider oss fram til vår gastronomiske startblokk:

- Unikum. Den mest arketypiske likøren som finnes. Bedre start på dagen får du ikke, sier Eszter Spiegel og fyller fire små glass.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn