Tror egne barn er smartere

Foreldre mener egne barn ligger over gjennomsnittet på både ferdigheter og talenter.

VAKREST? En undersøkelse Foreldre & Barn har gjort, viser at foreldre blant annet synes egne barn er over gjennomsnittet vakre.  FOTO: Istockphoto.com
VAKREST? En undersøkelse Foreldre & Barn har gjort, viser at foreldre blant annet synes egne barn er over gjennomsnittet vakre. FOTO: Istockphoto.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

At foreldre synes sine egne barn er de beste i verden, er ingen stor nyhet. Men nå viser en undersøkelse Foreldre & Barn har utført at mange har svært store tanker om sine avkom.

På en rekke områder viser det seg nemlig at foreldre mener at akkurat deres barn ligger godt foran gjennomsnittet av hva som er normal utvikling.

Vakrere og smartere 900 foreldre ble spurt om hvordan de ville vurdere utvikling og talent til sitt eldste barn under 7 år sammenlignet med de oppfatter som gjennomsnittlig.

Sjarm, utseende og intelligens er noen av de områdene der flest foreldre svarer at barna deres ligger litt over normalen.

42 prosent av de spurte mener barnet deres er over gjennomsnittlig sjarmerende.27 prosent synes avkommet er over gjennomsnittlig intelligent og 32 prosent synes barnet deres er vakrere enn barnet i gata.

Kun 2 prosent føler at barnet deres er mindre begavet mindre heldig med utseende enn andre.

Snakker bedre Foreldre synes også barna deres både snakker og forstår bedre enn sine jevnaldrende. 41 prosent mener egne barn har bedre språkforståelse enn sine jevnaldrende og 39 prosent mener barna deres ligger foran i løypa når det gjelder ordforråd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer