Tror ikke kundene vil ha stygge poteter

Selv om mange etterlyser produktene.

LAVPRIS: Under merkenavnet First Price selger Norgesgruppen poteter og andre grønnsaker som avviker krav til for eksempel størrelse, fasong eller farge. Men blir det flere slike tilbud rundt i butikkene? Foto: BERIT B. NJARGA / DINSIDE.NO
LAVPRIS: Under merkenavnet First Price selger Norgesgruppen poteter og andre grønnsaker som avviker krav til for eksempel størrelse, fasong eller farge. Men blir det flere slike tilbud rundt i butikkene? Foto: BERIT B. NJARGA / DINSIDE.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Da Bama i september i år varslet strengere sorteringskrav for norske poteter, dukket Facebook-gruppen "Stygge poteter - ja takk" opp etter kort tid, som en protest mot de nye kvalitetskravene. De hevder blant annet at de nye kvalitetskravene fører til økt matsvinn.

Men har engasjementet gitt resultater, og ønsker butikkene å ta inn poteter som ikke er fullt så perfekte som kravene tilsier?

Dette sier Bama Bakgrunnen for Facebook-gruppe, startet av Sigrun Brustad Nilsen, er at hun mener de nye sorteringskravene til Bama bidrar til systematisk matsvinn. Nylig kunne blant annet Dagbladet fortelle om Oppdalsbonden Olav Mjøen, som må kaste ti tonn poteter av årets avling.

- Store mengder fullt spiselig mat går til spille fordi de velger å videreselge bare en begrenset mengde av bondens potetproduksjon, hevder Brustad Nilsen.

Deres engasjement går blant på at det ikke er grunn til å bidra til nedskalering av norsk produksjon, når det egentlig ikke er behov for å importere en eneste matpotet.

- Vi har alt vi trenger her — om enn i litt ulike fasonger, understreker Brustad Nilsen, som også tror større import fremfor bruk av egenproduserte poteter vil kunne gå ut over norske forbrukeres egen matsikkerhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer