- Tror mange har dette på «ting de vil gjøre før de dør-lista»

På førsteplass over britenes feriedrømmer.

EVENTYRNATT: Ytterst på svabergene på Kvaløya utenfor Tromsø, ligger denne lille hytta. Her får man sovne på en seng dekket av reinskinn, etter å ha spist seg mett på deilig samisk kjøttsuppe. Er man riktig heldig får man også oppleve nordlyset. Foto: ANITA ARNTZEN
EVENTYRNATT: Ytterst på svabergene på Kvaløya utenfor Tromsø, ligger denne lille hytta. Her får man sovne på en seng dekket av reinskinn, etter å ha spist seg mett på deilig samisk kjøttsuppe. Er man riktig heldig får man også oppleve nordlyset. Foto: ANITA ARNTZEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): - Vi liker ikke å reise sammen med store grupper av andre turister. Og så foretrekker vi å få med oss aktiviteter og opplevelser som er litt utenom det vanlige. Dette er midt i blinken. Så langt har vi padlet i kajakk, vært på bretur og sett fjordene, sier australske Gina Saba og titter bort på samboeren Jacob Bolvell.

Paret sitter godt plantet på hver sin trestubbe, med et varmende reinskinn under baken. Utenfor blåser det kraftig, men inne i lavvoen spraker det varmt i et stort bål.

Om litt skal Trine Risvik, daglig leder i Tromsø Friluftsenter, geleide dem utendørs under stjernehimmelen. Nå griller de marshmallows mens de venter på mørket som forhåpentligvis vil la dem oppleve nordlyset for første gang.

- Det er jo noe mange har på listen over ting de ønsker å oppleve i livet, smiler Saba.

Britene drømmer om nordlyset Hun har helt rett. Ifølge en studie utført av Travelsupermarket.com, gjengitt i Daily Mail, er det å se nordlyset i Norge nå på førsteplass over britenes ferieønsker. Et besøk i kalde nord topper faktisk drømmelista foran destinasjoner som pyramidene i Egypt og Route 66 i USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer