Du leser nå Dagbladet Pluss

Truer med advokat, vil ha ansattes helseopplysninger og krever at barna går først i Luciatoget

Slik er lærernes SKREKKFORELDRE.

SELVREALISERINGSPROSJEKT: - Barna er blitt en forlengelse av foreldrene og er en viktig del av deres selvrealiseringsprosjekt. Én ting er å skulle fremheve barnet sitt, men hvis man samtidig skal ha den samme kravmentaliteten på vegne av barnet som man har til seg selv, blir det lett usympatisk, sier psykologiprofessor Frode Thuen, professor i psykologi ved Høgskolen i Bergen. Foto: COLOURBOX
SELVREALISERINGSPROSJEKT: - Barna er blitt en forlengelse av foreldrene og er en viktig del av deres selvrealiseringsprosjekt. Én ting er å skulle fremheve barnet sitt, men hvis man samtidig skal ha den samme kravmentaliteten på vegne av barnet som man har til seg selv, blir det lett usympatisk, sier psykologiprofessor Frode Thuen, professor i psykologi ved Høgskolen i Bergen. Foto: COLOURBOXVis mer

(Dagbladet): Utdanningsforbundets fagblad Utdanning har snakket med flere lærere og førskolelærere som forteller at kravene som enkelte foreldre stiller på vegne av egne barn i skole og barnehage, kan være urimelig høye.

Pensjonert lærer Bjørg Nakling opplevde at foreldrene krevde å få vite hvilke ansatte som hadde hatt svineinfluensa for å holde barna deres unna dem.

- Å gå ut med de ansattes sykdommer er selvfølgelig ikke lov, men foreldrene mente at jeg måtte det, for at barna deres ikke skulle være i kontakt med dem som hadde vært syke. De mente også det var mitt ansvar hvis deres barn ble sykt, forteller hun til Utdanning.

I sitt lange yrkesliv som lærer og rektor opplevde Nakling også flere ganger at foreldre engasjerte advokat. Ved ett tilfelle nektet en far for at sønnen hadde begått hærverk og engasjerte advokat. Gutten gikk fri.