Tsjekkisk mote har vært gjennom en revolusjon det siste tiåret

Snart er det moteuke i motebyen Praha.

LOKAL MOTE:  Klára Nademlýnská er en av Tsjekkias mest populære designere, og er elsket av TV-stjerner og unge intellektuelle. Foto: TORILD MOLAND
LOKAL MOTE: Klára Nademlýnská er en av Tsjekkias mest populære designere, og er elsket av TV-stjerner og unge intellektuelle. Foto: TORILD MOLAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Magasinet Reiselyst): - Praha er i dag en ung, kosmopolitisk by som appellerer til alle, med glamour, smykker og klær. Praha er et senter for design i den tsjekkiske republikken, sier guiden Martina Kaderova.

Hun tar med turister på en rundreise i lokalt design, og det hun viser fram er et lysår unna babushkadukker på torget og glorete krystallglass.

Her er stikkordene heller kubistisk inspirasjon, stramme linjer og innovativ funksjonalitet, moteklær av høy kvalitet og tankevekkende kunst.

Kubistisk tradisjon Moderne, tsjekkisk design har vokst ut av den kubistiske tradisjonen, som i stor grad har røtter fra Pablo Picassos arbeider på 1920-tallet.

Men det var bare tsjekkerne som tok kubismen videre inn i arkitektur og møbler. Resultatet var stoler med edderkoppbein, firkantede lamper og askebeger i kubeform. - Denne innflytelsen er fortsatt veldig synlig i dagens design, mener Jana Zielinski, direktør for mote- og designuka Designblok.

- Tsjekkisk design har utviklet seg svært raskt de siste ti åra.  Tok av etter kommunismen I dag florerer det av spennende, innovative lokale merker i Tsjekkia. Men du skal ikke mer enn 20 år tilbake i tid før verden så ganske annerledes ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer