TUNFISKSALAT: Denne salaten er kjapp og enkel å lage. Foto: Håvard Egge
TUNFISKSALAT: Denne salaten er kjapp og enkel å lage. Foto: Håvard EggeVis mer

Tunfisksalat på ti minutter

Perfekt på både travle dager og late sommerdager.

|||

Har du tunfisk på boks liggende i skapet, samt tilgang på friske grønnsaker, trenger du kun ti minutter til å lage en lekker salat som passer til både hverdags og fest.

Jeg har valgt kapers, rødløk, eple, tomat og bladpersille som utgjør en vinnerkombinasjon sammen med tunfisk.

Tunfisken røres sammen med en sennepsmajones som i tillegg til dijonsennep (verdens beste sennep!) inneholder hvitløk, sitron, salt og hvit pepper. Det er et poeng at pepperen er nykvernet og hvitløken fersk. Får du ikke tak i fersk hvitløk kan du bruke en mindre mengde vanlig hvitløk i stedet, men sluttresultatet blir ikke fullt så godt.

Sennepsmajonesen lager du enkelt selv ved å blande sennep og eggeplomme for så å piske inn litt og litt olje. Sennepsmajonesen er ikke så ulik Sjuves aioli, og teknikken er den samme (her får du en innføring).

Server med et godt brød til. Har du tid og lyst kan du jo lage denne focacciaen til.


Les også:

Sunne oppskrifter for hele uka

En nydelig tapasrett

Slik lager du focaccia

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!


Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.


Oppskrift på tunfisksalat:

Denne tunfisksalaten er laget på ti minutter. Bruk hjemmelaget majones, nykvernet hvit pepper, fersk hvitløk og passende epler (for eksempel Red Delicious, Pink Lady eller Granny Smith).

INGREDIENSER:

3 bk tunfisk
1 stk rødløk
3 stk eple
4 stk tomater
et halvt glass kapers
persille
ev. dill
sitron
salt
nykvernet pepper
........

sennepsmajones:

........
1 ss dijonsennep
1 stk eggeplomme
1 dl nøytral olje
3 fedd fersk hvitløk eller et halvt fedd vanlig
sitron
salt
ev. nykvernet hvit pepper

FREMGANGSMÅTE:
Start med å lage sennepsmajonesen: Pisk sammen en eggeplomme og sennepen. Tilsett oljen i en tynn stråle mens du pisker. Smak til med sitronsaft, salt og ev. nykvernet hvit pepper. Tilslutt bland inn finhakket fersk hvitløk.

Skjær eplene i båter som du deler i to og legg dem i vann med noen dråper sitron mens du gjør klar resten av salaten. 


Rødløken skjæres i skiver og tomatene i båter.  Skyll kapersen godt og la renne av. Hell av oljen fra tunfisken. 


Bland alt godt sammen og smak til med salt og svart pepper. Strø over hakket bladpersille og noen dråper sitron. 


Server med godt brød.