Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Tunnelulykken på Filipstad - Snart i retten

Bane Nor må møte i retten som følge av at en 15-åring omkom etter å ha klatret opp i en høyspentledning på Filipstad i Oslo i fjor. Saken behandles i oktober.

En 15 år gammel gutt døde etter å ha klatret opp i en høyspentledning på Filipstad i Oslo i fjor. To andre ble kritisk skadd. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
En 15 år gammel gutt døde etter å ha klatret opp i en høyspentledning på Filipstad i Oslo i fjor. To andre ble kritisk skadd. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Årsaken er at Bane Nor kun godtok deler av forelegget som ble ilagt av Oslo statsadvokatembeter i mars. Da ble saken i sin helhet oversendt til rettssystemet for pådømmelse.

Sakens bakgrunn er at tre ungdommer kom seg inn på et togområde på Filipstad i Oslo 24. februar i fjor. 15 år gamle Even Warsla Meen døde etter å ha fått støt, mens de to andre ble kritisk skadd.

Bane Nor er tiltalt for uaktsom forvoldelse av noens død, manglende sikring av jernbaneområdet og uaktsom forvoldelse av betydelig skade på en annens kropp eller helse.

Statsforetaket vedtok forelegget for manglende sikring, men ikke for uaktsomt å ha forvoldt noens død eller betydelig skade.

Hovedforhandlingen i Oslo tingrett starter 7. oktober og varer i åtte rettsdager.

(©NTB)