Turismen er Barcelonas nest største problem, mener byens innbyggere

Nå endres lovene. 

IKKE TIL SALGS: Mange demonstranter tok sist helg til gatene i Barcelona for å protestere mot konsekvensene av den enorme turisttilstrømmingen til byen, og følgene den får. Foto: NTB Scanpix
IKKE TIL SALGS: Mange demonstranter tok sist helg til gatene i Barcelona for å protestere mot konsekvensene av den enorme turisttilstrømmingen til byen, og følgene den får. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Så sent som i oktober i fjor kom det i en meningsmåling fram at innbyggerne i Barcelona anser den stadig økende tilstrømmingen av turister som byens nest største problem.

Bare arbeidsløshet ble rangert som verre.

Temaet har stadig vært oppe de siste årene, politikeren Ada Colou sa allerede i 2014 at byen var under «angrep». I en skarp artikkel i The Guardian skrev hun at «masseturismen kan drepe en by - bare spør innbyggerne i Barcelona.»

Siden den gang har populære Colou blitt ordfører i den katalanske byen, blant annet med valgløfter om å redusere turisttilstrømmingen til byen.

Det har hun fulgt opp, og nylig fikk hun bystyret med på å vedta nye og radikale lover for å begrense tilstrømmingen.

Vil begrense sengeplasser

Lovene, handler i korthet om at antall utleiesenger i den katalanske hovedstaden skal begrenses. Blant annet blir det i de mest pressede delene av byen, for eksempel rundt gamlebyen, ikke lenger anledning til å bygge nye hoteller eller åpne andre former for utleie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.