<strong>ALICANTE:</strong>  Vi falt helt for Alicante. Det  er en pen, trygg og vennlig by med flotte strender og mye å se på,  sier det slovenske paret Maja Modrinjak og Andraz Gregoric. Foto: John Terje Pedersen/Daqbladet
ALICANTE: Vi falt helt for Alicante. Det er en pen, trygg og vennlig by med flotte strender og mye å se på, sier det slovenske paret Maja Modrinjak og Andraz Gregoric. Foto: John Terje Pedersen/Daqbladet Vis mer

- Turistene faller for Alicante

Byen er verdt en stopp, selv om mange nordmenn bare raser gjennom byen på vei til sine feriehus i Spania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALICANTE (Dagbladet): Vi falt helt for Alicante. Byen er ren, varm, trygg, vennlig og med flotte strender og parker. Det sier Maja Modrinjak og Andraz Gregoric fra Ljubljana. Det slovenske paret har reist rundt i Spania i tre uker og sett mange av Spanias flotte byer.

- Vi liker også nattelivet her i Alicante, det er ikke dyrt.

Flott by
Nå har Maja og Andraz trålet Alicante i flere dager og funnet nok å se på:

De smale gatene og plassene i gamlebyen El Barrio. Plaza Espanya, Plaza del Toros, Taurinomuseet med en utstilling av Picasso-keramikk.

- Vi har vært på bystranda, besøkt havna og mange av byens parker, sier Maja. Paret vil spesielt anbefale Parque Ruiz de Alba med utsikt over hele byen og et lite kunstgalleri med utstillinger.

Byens hjerte
Vi treffer paret en varm dag oppe på høyden på byens stolthet, Castillo de Santa Bárbara. Paret beundrer utsikten fra borgen. Bygget for første gang av araberne på 800-tallet, ødelagt, gjenoppbygget på 15- og 1600-tallet. I dag selve symbolet på Alicante by.

Byen som også er kjent for en av verdens flotteste gågater, Paseo Explanada de Espana.

Med mosaikkbelagte fliser i fargerikt mønster. Langs hele promenaden står små klappstoler i tre hvor byens eldre tar en formiddagsprat i skyggen av de store egyptiske palmene. Mens gatemusikanter og lokale kunstnere slåss om oppmerksomhet fra turistene. Her ligger også spisesteder på rekke og rad med stort utvalg av sjømat, paella og risretter som er typiske for Alicante-regionen.

<strong> FASTBOENDE:</strong> Se mer av Spania,  oppfordrer  Tor Pedersen og Kate Due-Løvaas, som nå bor fast i Spania. Det er nok av opplevelser mindre enn en times kjøretur fra der man bor, sier det norske paret som her er fotografert ved Castillo de Santa Barbara. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet
FASTBOENDE: Se mer av Spania, oppfordrer Tor Pedersen og Kate Due-Løvaas, som nå bor fast i Spania. Det er nok av opplevelser mindre enn en times kjøretur fra der man bor, sier det norske paret som her er fotografert ved Castillo de Santa Barbara. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet Vis mer

Ettermiddagen er tida for en spasertur spasere på La Explanada. Stivpyntet. For sju av ti spanjoler er ettermiddagsturen på byens hovedgate et must. En tradisjon.

Se mer
For mange nordmenn er Alicante bare byen man raser gjennom på vei ned sørover til de norske bosettingene i La Manga og Torrevieja eller nordover til Altea, Albir og Alfaz del Pi.

- Alicante by har noe for alle, vi skulle gjerne ha vært her lenger og sett mer, sier det slovenske paret til Dagbladet.

Spanias e mer
Norske Kate-Due Løvaas og Tor Pedersen kan ikke være mer enige. I åtte år har de hatt feriehus i Orihuela Costa. Nå er paret fast bosatt på Costa Blanca.

De reiser mye rundt og ser på dette flotte landet de har bosatt seg i. Vi tar ofte en tre fire dagers hotelltur, sier Kate Due-Løvaas. Og tipser oss om det siste hotellopplevelsen, møllehotellet El Molino del Rio, et hotell for stille opplevelser, ved byen Caravaca de la Cruz.

Kate har jobbet i reisebransjen og reiste mye rundt også i Norge. Som pensjonister ønsker de å oppleve mer av Spania.

- Granada, Sevilla og Cordoba er mindre enn 30 mil unna. I nord er Valencia er også verdt å få med seg. Det finnes også mange fine steder bare en times kjøretid unna.

Aktive i Spania
Paret liker å gå tur. Sammenleggbare sykler får ofte plass i bilen for sykkelturer i fjellet. De har snakket mye om hvor velutviklet Spania er blittr for syklister. Nettverk av sykkelstier hvor man kan sykle i timevis uten å møte trafikk. Og sikrede sykkelstier på hver side av nye fire felts motorveier.

- Du ligger ikke stille som pensjonist. Det er viktig å se, lære og oppleve ny kultur når du kommer til et annet land. Ikke bare sitte stille og treffe de samme nordmennene i Spania hele tiden.

<strong>BORGEN:</strong>  Fra Castillo de Santa Barbara går det en heis gjennom fjellet ned ned til strandpromenaden fra bygningen til høyre. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet
BORGEN: Fra Castillo de Santa Barbara går det en heis gjennom fjellet ned ned til strandpromenaden fra bygningen til høyre. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet Vis mer
<strong>PAELLA:</strong> Nasjonalretten i distriktet  lages med ris, fisk  eller kylling. Foto: John Terje Pedersen/
PAELLA: Nasjonalretten i distriktet lages med ris, fisk eller kylling. Foto: John Terje Pedersen/ Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer