Norgesferie:

- Turistene gråter når de ser dette

Unik del av historien gjenskapes i Finnmark.

Sterke øyeblikk: Etter først ha lest de personlige historien om de 91 heksene, og deretter stoppe opp ved stolen med evig flamme, bryter mange turister ut i gråt. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Sterke øyeblikk: Etter først ha lest de personlige historien om de 91 heksene, og deretter stoppe opp ved stolen med evig flamme, bryter mange turister ut i gråt. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VARDØ (Dagbladet): De ble beskyldt for å ha forgiftet naboens mat, de skal ha kastet sykdom på husdyr og forårsaket sykdom og død også for andre mennesker.

Dersom noe dramatisk skjedde med båter og mannskap kunne det absolutt skyldes at de hadde kastet sin trolldom på dem. De måtte dø.De hadde jo nærkontakt med selveste Djevelen selv - og var selvsagt med på «uhyggelige sammenkomster» med drikk, dans og kortspill på fjellet Domen utenfor Vardø.

Det handler om et av de mørke kapitlene i norsk historie. Om hekseprosessene i Finnmark på 1600-tallet som krevde minst 91 liv. De fleste ble dømt for trolldom og brent på bål.

Dersom du velger Norgesferie i sommer så kan du oppleve en unik del av historien slik den gjenskapes av Nasjonale Turistveger i Varanger.

Gråter

- Vi har en rekke sterke historier knyttet til de nasjonale turistveiene i Norge, sier pressekontakt for tursitvegene, Per Ritzler i Statens Vegvesen.- Det kan være alt fra offerplasser til krigsminnesmerker. Men det er neppe noen av dem som har en sterkere historie og får frem sterkere følelser enn monumentet på Steilneset i Vardø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer