SKREMMENDE ATTRAKSJON: Her sprekker den kinesiske glassbrua opp under føttene på turistene. Nå skal opplevelsen trekke turister. Video: Newsflare Vis mer

Turistene hyler da glassbrua «sprekker opp» under dem

Kinas ferske attraksjon skremmer livet av turistene.

(Dagbladet): En video fra en av Kinas turistattraksjoner har gått viralt de siste dagene. Videoen fra 4. oktober viser turister på vei over ei glassbru, som sprekker opp for hvert skritt de tar.

Brua ligger i Handan i den nordlige kinesiske provinsen Hebei, er to meter bred, ligger luftige 1 180 meter over havet, og bunnen er laget av glass.

I videoen går en mann ut på brua, og ser at glasset tilsynelatende sprekker opp under føttene på ham. Da kaster mannen seg fram i panikk, og begynner å krype, da sprekker brua opp enda mer.

- Jeg er livredd, utbryter mannen.

Se videoen øverst i saken.

Vil trekke flere turister

TURISTMAGNET: Glassbrua i Handan, Kina har fått en ny og oppsiktsvekkende effekt. Foto: EAST TAIHANG DISTRICT
TURISTMAGNET: Glassbrua i Handan, Kina har fått en ny og oppsiktsvekkende effekt. Foto: EAST TAIHANG DISTRICT Vis mer

Heldigvis er det bare en spøk. Sprekkene er en spesialeffekt laget for å skape mer spenning for turistene, skriver reisemagasinet Lonely Planet.

I en uttalelse fra administrasjonen i Øst-Taihang kommer det fram at noen av glasspanelene har denne effekten, som utløses med en gang det kommer vekt på glasset. Glasset lager også en lyd, som forsterker den skremmende opplevelsen.

Folkene bak effekten forteller at det skal være helt trygt, på tross av at det virker veldig skremmende. De forteller også at de vil la de spesiallagde panelene forbli på brua, i håp om at det vil trekke flere turister

430 METER LANG: Folk skal ha ventet timesvis i kø for å krysse broen, etter åpningen 20. august. Broen vil blant annet tilby verdens høyeste strikkhopp. Video: NTB Reuters Vis mer

Flere luftige attraksjoner

Kina har gjort sport i de luftige attraksjonene sine. I fjor åpnet blant annet verdens lengste glassbru i Zhangjiajie i Hunan-provinsen. Brua, som strekker seg over en naturskjønn canyon der du blant annet kan se ned på Sancha-elva, er 530 meter lang og seks meter bred.

INGEN SPØK: I 2015 hadde turistene på denne brua virkelig en grunn for å bli redde. Foto: REUTERS/CCTV
INGEN SPØK: I 2015 hadde turistene på denne brua virkelig en grunn for å bli redde. Foto: REUTERS/CCTV Vis mer

Ned til bakken er det 380 meter på det meste. Brua ble så populær at den ble stengt ikke lenge etter åpningen. Nå er den åpen for skuelystne igjen, men det er innført restriksjoner på hvor mange som får gå på brua med glassbunn samtidig.

Den ferske bruspøken kan også bli sett på som en smule usmakelig ettersom det skjedde en liknende, og reell hendelse i 2015. Da sprakk et panel på glassbrua i Yuntai i Henan-provinsen. Dette skjedde like etter åpningen av attraksjonen.