Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Turistene skal til Preikestolen, men havner gjerne hjemme hos Helge

Feil i Google Maps.

FANT VEIEN: Preikestolen er en av Norges mest populære attraksjoner, og besøkes av tusener hvert år. Men litt for mange kjører feil og havner på feil side av fjorden. Foto: NTB Scanpix
FANT VEIEN: Preikestolen er en av Norges mest populære attraksjoner, og besøkes av tusener hvert år. Men litt for mange kjører feil og havner på feil side av fjorden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En feil i Google Maps sender hundrevis av turister som skal til Preikestolen inn på en smal og svingete vei. De ender opp ved et småbruk i bygda Fossmork.

Bygda har riktignok utsikt til det berømte fjellplatået i Lysefjorden, men ligger 30 kilometer unna startpunktet for turstien opp dit.

Det er Stavanger Aftenblad (krever innlogging) som forteller historien.

- Vi har sendt hundrevis av turister tilbake med den kjipe beskjeden at de er på feil side av fjorden. I sommersesongen kan det fort komme 10–15 biler hver dag, forteller Helge Fossmark til Stavanger Aftenblad.

Han driver et småbruk i Fossmork og forteller at minibussene nærmest står i kø inn til bygda på travle sommerdager. Veien de kjører på beskrives som «fryktelig dårlig» av avisen.

Nabo Gunnar Bøe får også besøk av forvirrede turister.

- Når vi er på hytta, kommer det to, tre, fire, fem eller seks turister innom. Hver dag. De sier de skal til Preikestolen og forstår ingenting. Google Maps leder dem over Lysefjordbrua og inn til Fossmork. Veien hit er ganske smal og de blir ganske engstelige når vi forteller at de må snu og kjøre tilbake. De får låne kikkerten og se alle som er oppe på Preikestolen. Det er ganske kjekt. Vi får snakke med kinesere og japanere, og det var en amerikaner som ville kjøpe hytta. Han syntes stedet var så fantastisk, sier Bø til avisen.

LEKER MED DØDEN: Turisten fra Polen tar store sjanser når hun beveger seg så langt ut på Preikestolen. Hun forsto ikke faren før hun så klippet i etterkant. - Jeg oppfordrer andre til å være mer forsiktige. Video: Storyful / nadiavstheworld.com Vis mer

Skiltansvarlig Roy Jarle Johansen i Statens vegvesen sier han skal undersøke saken.

- Jeg synes vi bør få til noe som viser folk rette veien, når det er en såpass besøkt plass. Det er ikke alltid skilt løser problemet. Noen stoler mer på Google, sier Johansen.

NTB.