DØD: Den lille delfinen taklet ikke at en mengde turister flokket seg rundt den for å ta bilder. Den døde av påkjenningen. Her bærer en av dyrevernerne den allerede døde delfinen ut av vannet. Foto: Equina / Facebook
DØD: Den lille delfinen taklet ikke at en mengde turister flokket seg rundt den for å ta bilder. Den døde av påkjenningen. Her bærer en av dyrevernerne den allerede døde delfinen ut av vannet. Foto: Equina / FacebookVis mer

Turistene strømmet til for å ta bilde med den lille delfinen, og skremte den ihjel

- Delfinen må ha vært livredd.

NEW YORK (Dagbladet): En delfinunge døde på en strand i Mojácar sør i Spania i forrige uke etter at den ble skylt opp på land.

Den ble raskt omringet av turister, men i stedet for å forsøke å finne hjelp til den, begynte de å ta på den og ta bilder med den. Det skriver dyrevernsorganisasjonen Equina på sin Facebook-side.

For sent

Bilder viser hvordan badegjestene stryker den lille delfinen, som er så ung at den fortsatt kunne trenge å amme. Delfinen var trolig kommet vekk fra mora.

De skriver videre at de ble kontaktet etter at noen på stranda ringte nødnummeret for å varsle om den strandede delfinen, men at det allerede var for sent da de ankom stedet 15 minutter senere.

På bildet øverst i artikkelen kan man se en av Equinas medarbeidere (i grønn shorts) som henter den allerede døde delfinen. Bildet er gjengitt med organisasjonens tillatelse.

STRESS: - Mange er ikke i stand til å føle empati for en skapning som er alene, redd, sultende, uten mora og livredd på grunn av deg, heter det i uttalelsen. Foto: AFP PHOTO / EQUINAC / HO / NTB Scanpix
STRESS: - Mange er ikke i stand til å føle empati for en skapning som er alene, redd, sultende, uten mora og livredd på grunn av deg, heter det i uttalelsen. Foto: AFP PHOTO / EQUINAC / HO / NTB Scanpix Vis mer

- Livredd

- Delfinen må ha vært livredd, og den kunne ha blitt reddet dersom badegjestene hadde vært raskere med å varsle myndighetene, heter det i uttalelsen.

De mener hendelsen viser hvor irrasjonelle mennesker er.

- Mange er ikke i stand til å føle empati for en skapning som er alene, redd, sultende, uten mora og livredd på grunn av deg. I din egoisme vil du bare fotografere og ta på den selv om dyret lider av stress.

De skriver også at hvaler er dyr som i utganspunktet er ekstra utsatt for nettopp stress, og at den behandlingen delfinungen fikk utsatte den for et sjokk som igjen framskyndet hjertesvikt.

Eqina understreker at de aldri har beskyldt turistene for å være skyld i at delfinen havnet på land, men at behandlingen den fikk er under enhver kritikk.

DRONEVIDEO: Dave Anderson driver delfin- og hvalsafari i California, og fikk fantastiske bilder av en delfinflokk med en drone. Her kommer kameraet tett på en delfinbaby som koser med en hval. Video: Dolphin Safari / Youtube Vis mer Vis mer