Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Venezia:

Turister måtte betale 11 110 kroner for biff og vann. Så ble restaurantens brudd avslørt

Fikk politiet og mattilsynet på besøk.

REAGERER: En restaurant like ved populære Piazza San Marco i Venezia kan nå vente seg ei saftig bot etter å ha krevd fire japanske studenter for over 11 000 kroner for en relativt enkel middag. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
REAGERER: En restaurant like ved populære Piazza San Marco i Venezia kan nå vente seg ei saftig bot etter å ha krevd fire japanske studenter for over 11 000 kroner for en relativt enkel middag. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vakte oppsikt verden over da det ble kjent at fire japanske studenter nylig ble krevd for over 11 110 norske kroner etter å ha fortært fire Fiorentina-biffer, en tallerken grillet fisk, to glass vin og mineralvann.

Satt ut av den store regninga, gikk turistene til politiet og klaget på restauranten, som ligger midt i Venezias turiststrøk like ved San Marco-plassen.

Og politiet reagerte. Sammen med det lokale mattilsynet har de nå vært på befaring i restauranten, som av den italienske avisa La Nuovo Venezia blir identifisert som Osteria de Luca (NB: Lenke kun på italiensk).

Avisa The Guardian skriver også om tilsynet som ble gjennomført, og melder at de offentlige instansene fant brudd på både helse- og sikkerhetsforskrifter samt hygienevilkår. Det ble også påpekt mangler i oversikten over varebeholdning og «kommersielle kodekrenkelser».

Får bot - stenges ikke

La Nuovo Venezia skriver at avvikene vil resultere i ei bot på opptil 20 000 euro - over 190 000 norske kroner. Ingen av regelbruddene var imidlertid grove nok til at restauranten - som av 83 prosent av anmelderne på Tripadvisor får karakteristikken «elendig» - ble stengt.

Men, saken er ikke over med det.

Restaurantens kinesiske eier kan nemlig vente seg en runde eller to med italiensk økokrim hvor hun blant annet må gjøre rede for hvorfor de japanske turistene - som attpåtil studerer italiensk matlagning i Bologna - ikke fikk en detaljert kvittering, men kun en horribel totalsum de måtte betale. Studentene hevder at det eneste de fikk med seg fra restauranten, var kvittering på kredittkortbetalingen.

Tilbys gratis opphold

Saken har vakt stort oppstyr, og Venezias ordfører Luigi Brugnaro er blant dem som har fordømt restaurantens opptreden i harde ordelag, og uttrykt frykt for at episoder som denne skal skremme turister fra å komme til byen.

Også byens turistnæring har kastet seg på, og en gruppe venetianske hoteller har tilbudt japanerne gratis opphold på et luksushotell. Forhåpentligvis da med «all inclusive».

En talsmann for restauranten skal ha uttalt til flere journalister at de «ikke kan erindre noen problemer med japanske kunder».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!