Tv-kjendis Lothepus skaper pr for Hardanger

Turiststrøm til Hardanger: - Folk kommer på Lothepus-sightseeing

De fem siste åra har Hardanger fått 36 prosent flere besøkende. Folk drar til traktene blant annet for å se steder fra tv-serien «Fjorden Cowboys».

TREKKPLASTER: Leif Einar Lothe - eller bare Lothepus - gis en del av æren for at turiststrømmen til Odda og Hardanger har økt kraftig de siste årene. Foto: Lars Eivind Bones
TREKKPLASTER: Leif Einar Lothe - eller bare Lothepus - gis en del av æren for at turiststrømmen til Odda og Hardanger har økt kraftig de siste årene. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ODDA (Dagbladet): - De siste to-tre åra har antallet turister økt mye, det er veldig merkbart. Jeg tror det er fordi kronekursen er lavere og det er billigere å reise hit nå, sier Olav Raustein Findavik fra salgsbordet sitt mitt i sentrum av den lille byen Odda i Hardanger.

- Men han Lothepus er nok et trekkplaster han òg, absolutt.

De siste åra har fjellene og fjordene i Hardanger vært eksponert mer enn tidligere, etter at interessen for tv-serien «Fjorden Cowboys» tok av.

Fronter reisemagasiner

I realityserien på TV 2 Zebra følges Leif Einar Lothe (47), best kjent som Lothepus, og hans kompanjong Joar Førde mens de driver med anleggsarbeid, festing og haraball rundt om i Hardanger-området.

Etter at Lothe stakk av med seieren i den aller første utgaven av TV 2-suksessen «Farmen Kjendis», har interessen rundt hardingen tatt av.

- Det er et kaos, sa han nylig til Dagbladet om den nye interessen.

Nå tar det lokale reiselivet også grep om pr-verdien til den lokale profilen. Lothepus er på fronten av reisemagasinet Hardangerfjord, og hylles her for å ha skapt boost om det lokale næringslivet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer