Flyreiser:

Tusenvis i klagekø etter flytrøbbel i sommer

Nå reagerer Forbrukerrådet på lange ventelister.

MANGE AVVIK: Både SAS og Norwegian har hatt flere forsinkelser og kanselleringer i sommer. Det har ført til så mange klager at selskapene har problemer med å ta dem unna. Foto: Odd Roar Lange
MANGE AVVIK: Både SAS og Norwegian har hatt flere forsinkelser og kanselleringer i sommer. Det har ført til så mange klager at selskapene har problemer med å ta dem unna. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Etter en ny sommer med rekordmange flykanselleringer, forsinkelser og ruteendringer ligger det rekordmange klagesaker på bordet til flyselskapene. Verst har det gått ut over SAS som har hatt flere hundre kanselleringer og endringer i de hete sommermånedene.Mange av de over 700 kanselleringene ble varslet såpass tidlig at de reisende fikk ordnet andre flyavganger uten problemer og påfølgende klagesaker. Men for mange andre kan det i verste fall ta flere måneder før du får pengene de har krav på.

Flere reisende klager nå over nettopp klagebehandlingen.

For kombinasjonen av at flypassasjerene er blitt flinkere til å kjenne sine rettigheter med mange og lange forsinkelser har ført til rekordmange klager og opptil ukelange køer for klagebehandling.

Etterlysning

- Vi har gått ut internt blant de ansatte og etterlyst flere medarbeider som kan være med på å behandle klagesakene, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.

- Responsen har vært overveldende og vi har fått inn alt folk fra alle deler av organisasjonen på en dugnad for å få fart på klagesaksbehandlingen. Det gjelder alt fra folk som jobber med groundhandling til ansatte i ledergruppa. Vi beklager på det sterkeste, både at det er blitt så mange kanselleringer og forsinkelser, og at dette har ført til lengre tid for dem som har krav på dekning av utgifter og på kompensasjon, sier Johansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer