Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

TV-slavenes nye favoritt-knapper?

Vi har testet Canal Digitals nye TV-tjenester.

HER SKAL DU TRYKKE: «Start forfra» har en egen knapp (den røde ringen til venstre), mens «Ukesarkiv» og «TV-arkiv» finner du umiddelbart når du trykker på «Meny»-knappen (den røde ringen til høyre). Foto: CANAL DIGITAL
HER SKAL DU TRYKKE: «Start forfra» har en egen knapp (den røde ringen til venstre), mens «Ukesarkiv» og «TV-arkiv» finner du umiddelbart når du trykker på «Meny»-knappen (den røde ringen til høyre). Foto: CANAL DIGITAL Vis mer

DinSide DinSide har tidligere testet Canal Digitals nye TV-dekoder, kalt T-We Box. Den testen kan du lese her.

Det er bare T-We Box og forgjengeren, ADB-kabeldekoder 5720, som kan benytte seg av T-We-tjenestene. Har du en eldre Sagem-dekoder, er det altså all grunn til å investere i en T-We Box nå, hvis du synes T-We høres fristende ut.

T-We lanseres bare på Canal Digital kabel-tv, ikke på parabol. Og er du Get-kunde, kan du ta en kikk på testen vår av Get Box II.

Vi ble imponert over T-We-boksen, selv om ingen av de mest spennende tjenestene da var rullet ut. Det skjer nå, nærmere bestemt torsdag 21. november. Da får 70 prosent av Canal Digitals kabel-TV-kunder tilgang til T-We. Dette inkluderer Oslo, Asker og Bærum, Bergen, Trondheim og deler av Follo.

Pilotområdene Molde, Tromsø og Grenland har allerede fått T-We, mens resten av Canal Digitals kunder må vente til i begynnelsen av februar.

Vi har allerede fått den nye programvaren, og deler her våre førsteinntrykk av de tre nye tjenestene.

Nyhetene er «Start forfra», «Ukesarkiv» og «TV-arkiv». Den første har en egen knapp på fjernkontrollen, de to andre finner du umiddelbart når du trykker på «Meny».

1. Start forfra Denne knappen kan bli manges favoritt framover. Ser du det gule, runde pilsymbolet på en av de foreløpig 26 kanalene som tilbyr tjenesten, kan du enkelt begynne programmet forfra. Men du må gjøre det før programmet er slutt.

Når programmet er slutt, havner det umiddelbart i «Ukesarkiv». Dermed har du enda en sjanse til få med deg for eksempel TV 2-nyhetene.

Trekkplastrene De store trekkplastrene er de åtte TV 2- og TV Norge-kanalene, samt Viasat 4 HD. Resten av kanalene er typiske nisjekanaler for menn, samt Eurosport og fire BBC-kanaler.

«Start forfra» er enkel i bruk og fungerer utmerket.

Den store svakheten er at NRK-kanalene enda ikke er på plass. Vi vet heller ikke når det vil skje.

- Dette jobbes det med, sier Canal Digital til DinSide.

Det vi liker med tjenesten, er at den lar deg zappe fram og tilbake til du finner noe du vil se på, og er det fire minutter igjen av «GoodFellas» på TV 2 Filmkanalen, er det bare å starte filmen forfra. Dermed slipper du å planlegge TV-kvelden din så nøye.

Det er også svært praktisk for dem som har barn som skal i seng, men som ikke har satt nyhetene på serieopptak, da det ville fylt opp dekoderen raskt.

2. Ukesarkiv Og skulle du ikke rekke favorittprogrammet ditt før det er ferdig, kan du altså søke i «Ukesarkiv», hvor 19 av de 26 kanalene som har «Start forfra» gir deg muligheten til å hente opp siste ukes programmer.

Dette gir deg muligheten til å se TV-programmer du har gått glipp av, eller bare lete rundt etter noe du vil se på. Igjen gjør det at du ikke trenger å seriekoble deg helt bort eller niplanlegge hver eneste TV-kveld.

Alle har vel opplevd hvor frustrerende det er å tømme dekodere som stadig vekk fyller seg opp. Det kan det bli mindre av nå.

Mangelen på NRK er et savn Igjen er mangelen på NRK-kanalene et stort minus, og noe vi håper vil bli løst på sikt. Canal Digital understreker også at alle tre tjenestene vil bli endret og utvidet over tid.

Likevel fungerer altså tjenesten så godt at det nesten er plent umulig å ikke finne noe du har lyst til å se på.

Skjermbilde fra T-We-tjenesten. Foto: Thomas Strzelecki
Skjermbilde fra T-We-tjenesten. Foto: Thomas Strzelecki
Skjermbilde fra T-We-tjenesten. Foto: Thomas Strzelecki
Så enkelt er det. Trykk på "Start forfra"-knappen og begynn på nytt. Foto: Thomas Strzelecki
Skjermbilde fra T-We-tjenesten. Foto: Thomas Strzelecki
Skjermbilde fra T-We-tjenesten. Foto: Thomas Strzelecki
Når du ser disse to symbolene, kan du enten velge å starte programmet forfra eller vente til det er slutt og hente det fram fra ukesarkivet. Foto: Thomas Strzelecki
Skjermbilde fra T-We-tjenesten. Foto: Thomas Strzelecki
Skjermbilde fra T-We-tjenesten. Foto: Thomas Strzelecki
Skjermbilde fra T-We-tjenesten. Foto: Thomas Strzelecki

Problemet er heller at mulighetene blir for mange, og utvalget blir for stort. Det kan vi leve med.

Forskjell i utvalg Men husk at det er forskjell i hva som ligger inne på de forskjellige kanalens ukesmenyer. TV 2 har for eksempel hele døgnet, mens TVNorge bare har egenproduserte prime time-programmer å tilby. Dette har med utenlandske kontrakter og rettigheter å gjøre, og vil muligens endres på sikt.

Det er altså «early days» for T-We Plus-tjenestene, men foreløpig virker det svært lovende.

3. TV-arkiv Dette er den foreløpig minst spennende tjenesten, og grunnen er enkel: Det er lite innhold her, annet enn gamle programmer fra Disney Channel og TVNorge. Men også her skal arkivet bygges opp på sikt.

Akkurat nå er det gøy å bare leke seg med de nye tjenestene, og, ikke minst, kunne se nyhetene akkurat når det passer deg, selv om du må begrense deg til TV2-nyhetene.

DinSide vil følge med på utviklingen av denne tjenesten framover, og eventuelt følge opp viktige endringer.

Hva koster den? T-We Box koster 3490 kroner, men hvis du også har bredbånd fra Canal Digital, kan du slippe rimeligere unna.

Canal Digital har nemlig en kampanje som gjør at du kan få boksen til under halve prisen mot at du bestiller 50/10 eller 100/10-bredbånd, eller hvis du allerede har en av disse bredbåndshastighetene.

Kunder som allerede har 50/10 eller 100/10-bredbånd, får for øvrig T-We Plus-tjenestene inkludert med abonnementet. Kunder med tregere bredbånd, eller som ikke abonnerer på bredbånd fra Canal Digital, må betale 79 kroner per måned for tjenesten.

Husk at alle kunder som ønsker T-We Plus må aktivere tjenesten på Mine Sider eller via kundeservice, dette gjelder også kunder som har tjenesten inkludert.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide. Les her.