Du leser nå Dagbladet Pluss
Hackere manipulerte Twitter-ansatte for å ha manøvrere seg på innsiden av selskapets omfangsrike sikkerhetsmur og sende ut meldinger i de ekte kontoinnehavernes navn. Foto: Richard Drew / AP / NTB scanpix
Hackere manipulerte Twitter-ansatte for å ha manøvrere seg på innsiden av selskapets omfangsrike sikkerhetsmur og sende ut meldinger i de ekte kontoinnehavernes navn. Foto: Richard Drew / AP / NTB scanpix Vis mer

Twitter bekrefter at ansatte ble manipulert

Hackere manipulerte Twitter-ansatte for å få tilgang til kontoene til en rekke høyprofilerte brukere, bekrefter selskapet, som skammer seg over det som skjedde.

Twitter-kontoene til blant andre Joe Biden, Barack Obama og Elon Musk ble brukt i det oppsiktsvekkende bitcoinbedrageriet i USA denne uka.

– Vi vet at de fikk tilgang til verktøyer som bare er tilgjengelig for våre interne brukerstøtteteam, for å angripe 130 Twitter-kontoer, sier selskapet i en uttalelse lørdag.

For 45 av kontoene klarte hackerne å endre passord, logge inn og sende Twitter-meldinger, tilføyer selskapet.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer