<strong>MISTET TILLATELSEN:</strong> Uber mistet forrige uke tillatelsen til å drive persontransport i London. Det omstridte selskapet anker avgjørelsen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
MISTET TILLATELSEN: Uber mistet forrige uke tillatelsen til å drive persontransport i London. Det omstridte selskapet anker avgjørelsen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Storbyferie

Uber legger seg flate - ber London om unnskyldning

Lover endringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sist fredag vedtok Londons samferdselsmyndigheter å ikke fornye Ubers lisens til å bedrive persontransport i byen. Lisensen utløper 30. september i år.

«Transport for London» (TfL) pekte i vedtaket på en rekke uheldige forhold rundt drosjeselskapet, og gikk langt i å antyde lovbrudd. I tillegg ble det pekt på en rekke bristende forhold rundt sikkerheten som TfL hevder kunne true London-borgernes trygghet.

Det hevdes også at det er jukset med helseerklæringer og at selskapet har benyttet seg av ulovlig programvare.

Uber har vært et populært alternativ til den ordinære taxinæringa i millionbyen, og har rundt 40 000 lisensierte sjåfører, og minst 3,5 millioner mer eller mindre faste brukere.

Gir seg ikke

Uber gir seg imidlertid ikke uten kamp. Toppsjef Dara Khosrowshahi sier at selskapet vil anke avslaget, og skriver i tillegg et åpent brev til Londons borgere der han uforbeholdent ber om unnskyldning.

Det melder Evening Standard.

I brevet, skriver Khosrowshahi blant annet:

- Uber har revolusjonert hvordan folk beveger seg i byene rundt om i verden. Men det er også sant at vi har gjort feil underveis. De feilene ber vi om unnskyldning for, sier Khosrowshahi som tiltrådte som Ubers øverste leder så seint som forrige måned.

- Vi vil på millioner av londoneres vegne appellere avgjørelsen London har tatt, men vi gjør det med vissheten om at også vi må endre oss, skriver han.

SKREV BREV: Ubers toppsjef skrev brev til Lonson innbyggere og lovet bort og bedring
SKREV BREV: Ubers toppsjef skrev brev til Lonson innbyggere og lovet bort og bedring Vis mer

- Vi vil lytte til dere og ønsker å være langtidspartnere med byene vi opererer i og vi vil drive vår virksomhet med ydmykhet, integritet og lidenskap. Vi lover at vi skal samarbeide om å gjøre ting rett for at denne flotte byen skal kunne bevege seg trygt, avslutter Khosrowshani brevet med.

Nye toner

Flere analytikere tolker brevet som nye toner fra toppledelsen i det omstridte verdensomspennende selskapet.

Forretningsmodellen har vært - og er - omstridt så å si overalt, og nylig ble Ubers norske avdeling ilagt ei bot på fem millioner kroner for brudd på yrkestransportloven.

Ubers Norges-sjef Carl Edvard Endresen sier til Dagbladet at det er uaktuelt å akseptere forelegget, saken ender dermed i retten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer