UD advarer nordmenn på utenlandsferie

Har for store forventninger til at andre ordner opp.

VANLIG SYN: Både på flyplasser og viktige reisemål vil du oppleve økt sikkerhetsaktivitet i sommer. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
VANLIG SYN: Både på flyplasser og viktige reisemål vil du oppleve økt sikkerhetsaktivitet i sommer. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nordmenn reiser mer enn noen gang. Men reisevantheten slår seg ikke nødvendigvis ut i at vi er blitt flinkere til å ordne opp i uventede hendelser og problemer. Snarere tvert i mot.

– Nordmenn reiser til fjerne og eksotiske reisemål men tror at vi har like god beredskap og mulighet til å hjelpe dem som om de var i en kjent storby. Dette sier pressevakt Astrid Sehl i Utenriksdepartementet.

Terror har rammet flere europeiske reisemål, og det utfordrer også reisevanene og oppførselen vår.

Ikke la dem vinne

Og hun får støtte fra reiseforsikringsbransjen:

– Vi kan ikke legge reisene på hylla, for da har terroristene fått det som de vil. Og vår erfaring er at de aller fleste tar en god risikovurdering og reiser allikevel til tross for de dramatiske hendelsene, sier Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring.

– De fleste drar nok for å se på severdighetene, men tenker kanskje litt mer over tidspunktet de skjer på, og er enda mer observante når de beveger seg på t-banestasjoner, populære severdigheter og konsertlokaler. Husk at du må være din egen sikkerhetssjef når du er på reise, sier Vennesland og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer