Uimotståelige sjokoladedrømmer

Bakeglad og kakeglad? Her er tre fristende oppskrifter.

DEILIG: Vi elsker sjokoladekaker! Foto: ALL OVER PRESS
DEILIG: Vi elsker sjokoladekaker! Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Allers): Vi er opptatt av å holde oss i form, men av og til bør man også unne seg noen små, søte gleder. 

Sjokoladekake er manges favoritt og det er ikke uten grunn.

Smaksopplevelsen er jo rett og slett himmelsk!

Sjokoladefondant med lakris (ca. 24 stk.)Disse kan du forberede to-tre døgn i forveien og oppbevare ustekt i kjøleskapet. La fondantene stå i romtemperatur i ca. 1 time før de skal stekes.

• 300 g smør• 300 g mørk sjokolade, gjerne 70 %• 300 g melis• 6 dl egg• 150 g hvetemel• 3 ½ ss lakrispulver (fås i hobbybutikker)• 1 boks ferdig kokt kondensert, søtet melk, 400 g

Tilbehør:• vaniljeis • bringebær

1. Smelt smøret. Hakk sjokoladen og smelt den i smøret. Ta blandingen til side og rør i melis og egg. Sikt i mel og lakrispulver og bland godt.

2. Sett ovnen på 175º. Smør og strø 24 bakeformer i metall, ca. 6 cm i diameter og 4 cm høye. Fyll til ca. 1 ½ cm fra kanten.

3. Sprøyt kondensert melk i hver kake. Sett den åpne sprøyteenden i kaken og trykk til. Når kaken har vokst til ca. 1 cm fra kanten er det nok. Pass på at hullet dekkes med kakerøre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.