DEILIG: Vi elsker sjokoladekaker! Foto: ALL OVER PRESS
DEILIG: Vi elsker sjokoladekaker! Foto: ALL OVER PRESSVis mer

Uimotståelige sjokoladedrømmer

Bakeglad og kakeglad? Her er tre fristende oppskrifter.

(Allers): Vi er opptatt av å holde oss i form, men av og til bør man også unne seg noen små, søte gleder. 

Sjokoladekake er manges favoritt og det er ikke uten grunn.

Smaksopplevelsen er jo rett og slett himmelsk!

Sjokoladefondant med lakris (ca. 24 stk.)
Disse kan du forberede to-tre døgn i forveien og oppbevare ustekt i kjøleskapet. La fondantene stå i romtemperatur i ca. 1 time før de skal stekes.

• 300 g smør
• 300 g mørk sjokolade, gjerne 70 %
• 300 g melis
• 6 dl egg
• 150 g hvetemel
• 3 ½ ss lakrispulver (fås i hobbybutikker)
• 1 boks ferdig kokt kondensert, søtet melk, 400 g

Tilbehør:
• vaniljeis
• bringebær

1. Smelt smøret. Hakk sjokoladen og smelt den i smøret. Ta blandingen til side og rør i melis og egg. Sikt i mel og lakrispulver og bland godt.

2. Sett ovnen på 175º. Smør og strø 24 bakeformer i metall, ca. 6 cm i diameter og 4 cm høye. Fyll til ca. 1 ½ cm fra kanten.

EN FRISTELSE: Bare bildet av denne sjokoladefondanten gir vann i munnen! Foto: ALL OVER PRESS
EN FRISTELSE: Bare bildet av denne sjokoladefondanten gir vann i munnen! Foto: ALL OVER PRESS Vis mer

3. Sprøyt kondensert melk i hver kake. Sett den åpne sprøyteenden i kaken og trykk til. Når kaken har vokst til ca. 1 cm fra kanten er det nok. Pass på at hullet dekkes med kakerøre.

4. Stek fondanten midt i ovnen i 8-10 minutter. Kakene skal være litt myke på toppen, men ikke «gynge» for mye.

5. Ta fondantene ut av formen og la dem stå en stund. Serveres nybakte med is og frisk bringebær.

Maggis kaloribomber (ca. 25 stk.)
Denne oppskriften stammer fra et gammelt konditori. Kakene smaker himmelsk, men er skikkelig mektige!

• 200 g Marie-kjeks
• 200 g mandler
• 400 g smør
• 50 g hvit sjokolade
• finrevet skall av 1 sitron
• finrevet skall av 1 appelsin
• 5 dl sukker
• 4 egg

Melkesjokoladetrøffel
• 100 g smør
• 300 g melkesjokolade eller lys sjokolade
• Mars-sjokolade eller annen sjokolade til pynt

1. Sett ovnen på 200º. Legg Marie-kjeks og mandler i en kjøkkenmaskin og kjør til det blir smuldrete.

2. Smelt smøret og hakk sjokoladen. Bland alt sammen for hånd i en bolle med skallet av sitronen og appelsinen og sukkeret.

EN NYTELSE: Maggis kaloribomber smaker fantastisk. Foto: ALL OVER PRESS
EN NYTELSE: Maggis kaloribomber smaker fantastisk. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer

3. Rør i eggene og bland godt. Hell røren opp i små aluminiumsformer på ca. 7 cm i diameter og sett i ovnen i 10-12 minutter til kakene blir gyllenbrune.

4. Smelt smøret til trøffelen. Hakk sjokoladen og bland i smøret. Ta blandingen av varmen og rør til alt smelter sammen.

5. La trøffelen avkjøles og bre den på når kakene er litt avkjølt.

6. Pynt med valgfri sjokolade. Det blir 6-8 biter av en liten Mars-sjokolade.

Hvit sjokoladekake med bjørnebær (12-14 biter)
Dette er en deilig, kremaktig kake med smak av mandler, hvit sjokolade og syrlige bjørnebær. En kake som passer utmerket til fester og som bare blir bedre av å stå en dag eller to før servering.

• 250 g smør
• 250 g hvit sjokolade
• 250 g melis
• 125 g mandelmel (cirka 3 dl)
• 50 g mandelflak
• 3 egg
• smør og glutenfritt strøbrød til formen
• 125 g ferske bjørnebær

Pynt:
• ferske bjørnebær

1. Sett ovnen på 175º.

2. Smelt smøret. Hakk sjokoladen og rør den i. Når sjokoladen er smeltet, røres melis i for hånd med en pisker. Røren kan se skilt ut, men samler seg når mandelmelet og eggene tilsettes. (Mandelmel kan du lage selv ved å finmale mandler i en blender.)

3. Hell røren i en form smurt med smør og strøbrød, ca. 24 cm i diameter. Legg bærene ned i deigen.

4. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter. Kaken skal være løs i midten slik at den blir litt kremete. La kaken stå en stund før den tas ut av formen, gjerne over natta.

5. Pynt kaken med bjørnebær like før servering.

FLERE GODSAKER: Hvit sjokoladekake og syrlige bjørnebær er en deilig smakskombinasjon. Foto: ALL OVER PRESS
FLERE GODSAKER: Hvit sjokoladekake og syrlige bjørnebær er en deilig smakskombinasjon. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer