Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Uka starter med grateng og avsluttes med frikassé

Oppskriftene får du her.

Endelig mandag!

Her kommer ukas ukemeny.

Mandag: Fiskegrateng Når jeg sier fiskegrateng, har jeg overhodet ikke den salte makaroniblandingen du finner i frossendisken i tankene. Ikke på noen måte.

MANDAG - FISKEGRATENG: Den ultimate familiemiddagen. Foto: Håvard Egge
TIRSDAG - PASTA MED PEPPER: Pasta med pepper går inn i historien som en av de billigste, men også beste pastarettene. Foto: Erik Hannemann
ONSDAG - POTETSUPPE: Det er en klassiker som er utrolig billig og fyldig mat.
TORSDAG - KVEITE: Dette er en god måte å gjøre kveita god på. Foto: Christopher Sjuve
FREDAG - QUESADILLA: Den geniale meksikanske retten som er sprø og myk på en gang. Foto: Erik Hannemann
LØRDAG - SPARERIBS: Knasemat som gjør seg like godt på vinteren som på sommeren. Foto: Erik Hannemann
SØNDAG - LAMMEFRIKASSE: En deilig gryterett redder helgen. Foto: Erik Hannemann

Jeg snakker om den gode ideen det er å lage en herlig hvit saus med fisk, grønnsaker og pasta som du baker i ovnen med litt brødkrum, som blir sprø, gyllen og velsmakende når du tar du den ut av ovnen. Dette er overhodet ikke vanskelig, men du må kunne lage hvit saus.

Tirsdag: Spagetti og pepper På tirsdag serveres en av mine hurtigmatfavoritter, nemlig spagetti og pepper. Det høres kjedelig ut - det er jeg enig i. Men jeg oppfordrer sterkt til å teste ut denne oppskriften. I alle fall kan jeg garantere at du får et helt nytt forhold til pepper med denne retten...
  Onsdag: Potetsuppe Vichysoisse, potetsuppe, er en fransk klassiker som etter sigende oppsto i USA. Den franske kokken fikk plutselig mange gjester og måtte lage mye mat på kort tid.

Han hadde masse purre og potet. Og som alle dyktige kokker klarte han å lage noe godt med det han hadde for hånden. Resultatet var denne suppa som han oppkalte etter sin egen fødeby. Kokken het for øvrig Louis Diat og jobbet på Ritz i New York.

Dette er svært økonomisk mat. Jeg har regnet ut nøyaktig hvor billig det er her...

  Torsdag: Kveite med godt tilbehør Kveite er en delikat fisk som må behandles med forsiktighet og respekt, ellers slår den seg vrang og blir tørr og kjedelig. Stikkordet er temperatur. 50 grader bør holde - og jeg oppfordrer som vanlig til å bruke steketermometer.

  Fredag: Quesadilla Quesadilla har blitt en av fredagsfavorittene mine. Jeg tror noe av hemmeligheten ligger i de sprø tortillaene. Det er overraskende hvor enkelt det er å få til i en stekepanne (se oppskriften nedenfor). Har du lyst på mer meksikansk mat har vi samlet litt til deg her.

  Lørdag: Spareribs Det er på tide med litt knasemat. Spareribs er supergodt og gjør seg like godt på vinteren som på sommeren. Disse er dekket med sennep og honning som karamelliserer seg i ovnen (eller grillen). Server dem gjerne med litt guacamole eller kanskje en stor potetsalat.

  Søndag: Lammefrikassé Vi avslutter uka med en «norsk» klassiker. «Norsk» er neppe riktig, ettersom vi har fått denne fra Frankrike via Danmark, men nå har vi gjort den til vår egen, som det heter. Igjen, du må kunne lage hvit saus, men ellers er dette ganske planke å lage. Dette er en av de rettene der du får veldig mye smak igjen for innsatsen.

Dersom denne ukemenyen, mot all formodning, ikke skulle falle i smak, finner du nok en ukemeny du liker her hvor vi har samlet alle sammen.

Ha en smakfull uke!
 
Les også:
Pannekaker med ny topp
Slik baker du laks i ovnen
Slik lager du perfekte muffins
Oreokake blir godt på denne måten

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling