Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Ukas middagsmeny

Vi har planlagt uka for deg - oppskriftene finner du her.

OPPSKRIFT PÅ OVNSBAKT LAKS: Denne laksen smaker av masse frisk dill og serveres med asparges og mandler. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ OVNSBAKT LAKS: Denne laksen smaker av masse frisk dill og serveres med asparges og mandler. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Det alltid en fryd å spørre hva folk ønsker seg på ukemenyen på Facebook-siden vår. Da strømmer det inn ønsker og forslag - og det morsomste er å se det enorme spriket i hva man vil ha. Her er det alt fra klippfisk, linser, kinamat til kikerter, bulgur og vegetarmat.

Denne ukas meny Jeg har satt sammen en meny som tar vare på noen av de fine råvarene som er å få tak i nå, nemlig asparges, nykål og nypoteter.

Mandag Den første dagen i uka er det fint å lage noe enkelt, men samtidig smaksrikt. valget falt på en superenkel, sunn og kul rett med nykål og pølser.

Tirsdag Ovnsbakt laks smaker alltid godt. Denne gangen får den følge av knasende mandler og masse dill.

Onsdag Dette er en nybakt klassiker i mitt kjøkken. Denne kule spaghettiretten får fram alt av smak som sitter i pepperet. Alt du trenger er pasta, pepper, smør og litt parmesan. Billig og veldig raskt...

Vil du ha andre kjappe pastaretter? Sjekk ut pasta med sitron og pinjekjerner og pasta med røkt laks, rosépepper og crème fraîche.

Torsdag Denne retten har jeg trykket til mitt bryst etter at jeg fikk den servert som en liten tapa i Malaga. Fordi den er litt, tja, lapskausaktig, begynte jeg å spise den når jeg var alene. Men, så var det noen som fikk smake og likte det så godt at det ikke var noe vits å holde det hemmelig lenger. Altså: Kok grønnsaker (det du har av sukkererter, poteter, grønne bønner, gulrøtter og så videre og bland med hjemmelaget aioli og tunfisk på boks.

Fredag Denne kvelden er reservert for pizza med god bunn eller taco for veldig mange. Nå vil jeg slå et slag for empanadas, som like gjerne kunne båret den gode børa som landets nasjonalfredagsmat. Det handler om å krydre kjøttdeigen godt og så bake det inn i sprø, deilige pakker. Enkelt å lage om du kjøper ferdig paideig/butterdeig.

Lørdag Clotilde Dusoulier er vår faste skribent fra Paris. Hun har laget en super oppskrift på svinefilet for oss. Den er krydret med appelsin og rosmarin. Denne må man prøve - før eller siden.

Søndag Den siste oppskriften kan du bruke som salat til kjøtt eller fisk, men fungerer også som et måltid om du serverer med litt brød, eller couscous, for eksempel. Her spiller nemlig asparges hovedrollen sammen med bacon og chèvre.

Om du vil ha en handleliste, har jeg samlet alle ingrediensene her - print ut!

Det er ikke lett, enn si umulig, å komme alle i møte på en ukemeny. Men her kommer det ekstraservice! Jeg spanderer nemlig noen lenker til mange av de ønskene som ikke kom med på selve ukemenyen (som du finner oppskriftene til nedenfor):

Klippfisk: En herlig brandade
En grillmarinade: Den grillmarinaden som funker!
Lavkarbo, ukemeny: Her er mitt forsøk på å komme lavkarbmiljøene i møte.
Bulgur: Oppskrift med bulgur

(Over 13.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du deilige smoothies
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins
10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.