OPPSKRIFT MED  PØLSER: Det er ikke vanskelig å gjøre pølsene gode. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT MED PØLSER: Det er ikke vanskelig å gjøre pølsene gode. Foto: Erik HannemannVis mer

Ukas supermeny er servert

God mat hver eneste dag!

Mandag: Pasta carbonara Denne første dagen gjør vi det alltid enkelt. Og nå er det pasta carbonara som gjelder. Så lettvint er det: pisk egg i en bolle, ha i stekt bacon, kok pasta, sil av vannet og vend pastaen rundt i eggeblandingen. Servér med store flak av parmesan og eventuelt noen friske urter.

Savner du grønnsaker kan du slenge sammen en kul brokkoli- og mandelrett.

En amerikansk trend (som jeg faktisk begynner å like) kalles "meatless monday" (det finnes mange websider, her er en). Til dem som vi henge seg på den trenden, har vi en herlig sitronpasta som lages etter samme prinsipp som pasta carbonara.

Tirsdag: Ovnsbakt ørret og godt tilbehør Ovnsbakt ørret er også enkelt. Når du lager den på denne måten, får du en herlig saus (med smak av appelsin) på kjøpet. Dersom du savner poteter kan du enkelt lage en herlig potetkake eller den spennende pastinakkretten du finner oppskriften på nedenfor.

Onsdag: Potetsuppe Ukas desidert billigste rett! Denne kan mette mange munner for en slikk og ingenting. Potetsuppe blir kanskje litt fjongere når den kalles vichysoisse, sitt franske navn.

Jeg lager ikke denne fordi jeg vil spare penger, men fordi det faktisk er kjempegodt. Den smakes til med litt kyllingkraft (ferdigkjøpt), parmesan og serveres med litt stekt pølse.


Torsdag: Torsk med hasselnøtter Jeg har til gode å høre om noen som ikke synes denne torskevarianten ble god. Den kan serveres med en potetsalat med sukkererter (oppskrift nedenfor).


Fredag: Kjøttboller Disse kjøttbollene er en gjenganger i ukemenyen. Og det er ikke uten grunn. Sist jeg serverte disse kjøttbollene med rosiner og pinjekjerner ble vi så nysgjerrige på hvor pinjekjernene kommer fra. YouTube hadde svaret (for spesielt interesserte...).


Lørdag: Pølser Denne pølsegryta er en ny måte servere pølser på. Den er proppfull av urter og grønnsaker: gulrøtter, purre, selleri, løk og hvitløk.


Søndag: Kylling med chilismør og gulrotsalat med valnøtter På ukas siste dag er det duket for en spenstig kylling med chilismør. Prøv også den deilige gulrotsalaten som blir så god med valnøtter i.

Ha en god uke!


Les også:
De deiligste eplekakene
Pannekaker med ny topp
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.