FLESKEPANNEKAKER: Dette er nok ikke den mest moderne retten, men den er populær hos de små. Foto: ERIK HANNEMANN
FLESKEPANNEKAKER: Dette er nok ikke den mest moderne retten, men den er populær hos de små. Foto: ERIK HANNEMANNVis mer

Ukemeny for småbarnsforeldre

Denne menyen er spesialtilpasset. Kjapp, enkel, billig og morsom.

Det er flere kriterier å oppfylle når man gjør øvelsen som heter: Komponer en ukemeny til en småbarnsfamilie.

De viktigste er:

• Det kan ikke ta for lang tid • Maten må likes av både barn og voksne • Det må ikke være for komplisert • Det må være ganske rimelig mat
Enig?

Her er i alle fall mitt forslag til en ukemeny for en travel familie med små barn:

Mandag - fleskepannekaker Fleskepannekaker: Det er kanskje ikke trendy, men det er supert, nostalgisk og garantert populært hos de små.

Tirsdag - chicken tikka Vi gjør et kraftig, kulinarisk byks fra gårsdagen. Jeg blir alltid overrerasket over hvor godt barn liker krydret mat. Denne oppskriften er superenkel. Du kan gjerne bare servere den med ris, men dersom du vil (og har tid) kan du også lage en smaksrik ris - og kanskje servere en mango lassi til også. Jeg tror at nan-brød blir litt mye å forvente, men det kunne hende at noen fikk ånden over seg.

Onsdag - spagetti med pepper Dette er ukas billigste rett! Spagetti med pepper høres ikke spennende ut, men du verden så overrasket jeg ble da jeg lagde denne klassikeren første gang.

Denne kan også byttes ut med spagetti carbonara - som barn i alle aldre digger.

Torsdag - laks og pasta Ukens fiskemiddag! Laks og pasta er enkelt og godt. I denne oppskriften er det erter - noen barn liker det ikke, mens andre elsker det. Bytt det gjerne ut med en grønnsak som alle liker. Men husk at erter er ultraraskt å tilberede.

Fredag - pizza med kjøttboller Pizza med kjøttboller! Jeg vet ikke om noen om ikke liker dette. Får du til perfekt bunn er mye gjort.

Lørdag - potetpannekake Jeg ser egentlig for meg at barna blir imponerte når de ser far eller mor gjøre snu-trikset: Når potetpannekaka er stekt på den siden må den snus. Og det gjøres ved å legge på en tallerken (opp ned) og vende rundt i en elegant vending. Wow...!, sier de da, får vi håpe.

Potetpannekake kan du servere til veldig mange ting. Jeg foreslår at dere blir enige om hva det skal være, men foreslår likevel noen ting:
Lammeskank
Torsk med hasselnøtter
Kyllinglår med smak av honning

Siden det er lørdag våger jeg å anbefale disse vidunderlige munkene til dessert.

Søndag - grove vafler Og på søndag kveld samles alle rundt bordet til et hyggelig selskap med brødmat. Jeg liker å lage horn, men det går kjappere å lage disse grove pannekakene.

Ha en herlig matuke!

Les også:
De deiligste eplekakene
Pannekaker med ny topp
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins


Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.