OPPSKRIFT PÅ POTETSALAT: Her kommer det en oppskrift på potetsalat det ikke er særlig lurt å ikke prøve.  Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ POTETSALAT: Her kommer det en oppskrift på potetsalat det ikke er særlig lurt å ikke prøve. Foto: Erik HannemannVis mer

Ukemeny med deilig høstmat

Alle oppskriftene du trenger.

Det er høst. Og det skal vi nyte! Jeg har laget en ukemeny med masse deilig høstmat!

SALTBAKT KYLLING: Med denne metoden er du garantert en saftig kylling. Foto: Erik Hannemann
SALTBAKT KYLLING: Med denne metoden er du garantert en saftig kylling. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Påstand: Mat smaker best om høsten.

QUESADILLA: Den geniale meksikanske retten som er sprø og myk på en gang. Foto: Erik Hannemann
QUESADILLA: Den geniale meksikanske retten som er sprø og myk på en gang. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Om du spør meg til vinteren, er det ikke sikker jeg er enig med meg selv. Men, i alle fall er det noe med sopp, rotgrønnsaker og lammekjøtt som gjør livet rikere.

Mandag: Pasta med sopp Derfor begynner denne uka med en deilig pasta og sopp. Etter et dypdykk i arkivet fant vi fram til denne enkle, kjappe og gode retten. Du kan bruke kantareller, aromasopp eller annen sopp. Har du funnet masse sopp? Da er oppskriftene du trenger her.

Tirsdag: Ovnsbakt ørret på kul måte Dette er en variant på ovnsbakt ørret som faller i smak hos de fleste. Den gode nyheten er at du lager fisk, grønnsaker og saus i en pakke. Fiks ferdig!

Onsdag: Verdens raskeste ertesuppe Denne ertesuppa er så god at barn liker den! I alle fall om vi skal tro kommentarene på oppskriften... Denne lagde jeg som del av en serie med 10 raske oppskrifter - med video. Og her bruker vi frosne erter - så du slipper å legge dem i vann over natten.

Torsdag: Torsk i panne med fløtesaus Denne fiskeretten kan alle lage. Den vender med ujevne mellomrom tilbake til ukemenyen fordi så mange setter pris på den. I fiskegryta finner du egg, gressløk, fløte og karri...

Fredag: Quesadilla Vi skal til tacoens hjemland, men vi skal ikke spise taco denne kvelden. Men, noe som er litt bedre (vet jeg utfordrer noen her nå, men det får vi tåle!). Denne varianten av quesadilla er super. Og det er svært TV-vennlig! Her handler det om å krydre kjøttet godt (ja, med tacokrydder!), fylle det i tortilla sammen med ost, brette og steke dem gylne og sprø i panna.

Lørdag: Saltbakt kylling Det er ikke vanskelig - og det blir supersaftig - når du saltbaker kylling. Jeg foreslår å servere den med den supre potetsalaten med pinjekjerner som du også finner nedenfor.

Søndag: Fransk lammegryte Denne uka rundes av nesten slik jeg rundet av forrige uke - nemlig med en skikkelig fransk lammegryte. Her er det hvitløk, laurbær, sjalottløk, timian... og lam. Masse lam!

Her kan du se de andre ukemenyene jeg har laget. Ha en super uke! Oppskriftene finner du nedenfor.

Les også:
Pannekaker med ny topp
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins
Den perfekte vaffeloppskriften

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.