Ukemeny med mye smak

Her er oppskriftene som gjør denne uka super.

INDISK: Varmende indisk kylling. Foto: Erik Hannemann
INDISK: Varmende indisk kylling. Foto: Erik HannemannVis mer

Her kommer en rykende fersk ukemeny. Felles for oppskriftene denne gangen er at de er fulle av smakfullt krydder. (Tidligere ukemenyer finner du her).

Dersom du vil gjøre alvor av å lage en god smaksuke kan du printe ut handlelista her.

Mandag Mandag skal vi til Mexico og lage en herlig quesadilla (som uttales kesadija). Den har etablert seg som en gjenganger i det Sjuveske kjøkkenet. Hvorfor? Fordi alle liker det og jeg elsker det.

Du starter med å blande korianderpulver og smøreost og ha på lefsene. Så har du på den kydrete, stekte kjøttdeigen og revet ost. Lefsene steker du deilige og sprø i stekepanna. En vinner. (Her finner du flere oppskrifter med kjøttdeig)

Tirsdag Denne fiskeretten kan fort bli en av «dine». Den er så enkel at du lærer deg fort å lage den uten oppskrift. Hvit fisk, karri, kokosmelk, løk, tomat og sukkerter er alt du trenger.

Onsdag Ukens raskeste middag lager du av couscous. Om du klarer å huske at du trenger dobbelt så mye vann som couscous er det utrolig lett å lage et godt måltid.

Kok opp vann, ha i couscous, vent to-tre minutter før du blander i resten av ingrediensene. I denne varianten finner du masse gode grønnsaker, olivenolje og krydderier.

Torsdag Steinbit eller annen hvit fisk funker bra i denne gryta. Ideen er å koke opp en god kraft på ingefær, soyasaus, hvitløk, chili, honning og paprika som du trekker fisken i. Så serverer du den med ris.

Fredag En klassiker skal på bordet denne fredagen. Jeg får stadig høre hvor god denne chili con carne-oppskriften er. Jeg tror det er fordi oppskriften legger opp til å smake deg fram til hvor sterk den skal være. Og da må det jo bli bra... Servér med rømme og tortillachips.

Lørdag Lørdagen blir god når du vet at saftige kyllingbryst venter på deg (slik steker du kyllingbrystet perfekt). I gulrotmosen som følger med er det et herlig, varmt strøk av kumin (som egentlig heter spisskum, men det er det ingen som sier).

Søndag Vi avslutter uka med en indisk kylling. Kyllingen lages i en klassisk, indisk saus og serveres med cashewnøtter og ris.

Ha en god uke!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (Vi har runda 3600!)
Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:
Slik lager du pesto
10 oppskrifter med kjøttdeig
Smaken av Mexico på rekordtid
Snickerskake: Bedre enn snickers...

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.