Ukemeny med snadder

Denne uka blir god!

OPPSKRIFT PÅ PASTA: Denne pastaen sørger for variasjonen i pastamiljøene. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ PASTA: Denne pastaen sørger for variasjonen i pastamiljøene. Foto: Erik HannemannVis mer

Jeg har satt sammen en ukesmeny som favner vidt. Ja, helt fra Sverige til India via Sør-Spania. Her er ukens ukemeny!

Pasta med nøtter Vi starter uka med en enkel pastarett. Den lager du ved å ha mandler og hasselnøtter i stekepanna i noen minutter før du kjører dem i en kjøkkenmaskin. Sammen med litt smør gjør dette sausen som gjør pastaen morsom. Og så har du litt parmesan og persille ved servering som gjør alle blide.

Sjøtunge, eller annen fisk i panne

Ukas vanskeligste rett. Den klassiske sole à la meuniere, møllerens flyndre, krever nemlig at du flår flyndra. Slik gjør du det. Ellers er alt veldig enkelt å få til.

Servér den gjerne med litt nykokte poteter og kanskje en ertepuré.

Gazpacho Mer sommerlig suppe kan man neppe tenke seg. Gazpacho er nesten som en flytende salat av rå grønnsaker. Og jeg kommer i alle fall i godt humør av å tenke på sørspanske Andaluzia hvor denne suppen kommer fra.

Gazpachoens konsistens bestemmer du selv ved hvor mye vann du bruker. Noen liker den tykkere enn andre, akkurat som med pølser, uten sammenligning for øvrig.

Ovnsbakt laks eller ørret Denne lakseretten kan du legge på grillen eller bake i ovnen. Og det er ikke den engang den beste nyheten, det er nemlig at sausen også er klar når du tar laksen ut av folien. Ja, og grønnsakene da. Du kan gjerne servere en potetsalat til.

Albondigas, spanske kjøttboller De spanske kjøttbollene er enkle å lage og solen skinner på tallerkenen med en herlig safransaus. Til disse kjøttbollene foreslår jeg å lage en liten herlighet med sopp, fennikel og parmesan...

Kylling tikka Det er så lekende enkelt å lage denne varianten: Bland kyllingbiter med yoghurt, krydder, tomat og kokosmelk og legg det i en ildfast form før du lar ovnen gjør resten av jobben. Servér for eksempel med kul ris eller god couscous.

Biff rydberg Denne oppskriften er på svenskenes luksus pytt-i-panne og tar navn etter hotellet hvor den ble populær. Her finner du biff, poteter, løk, honning og purre i en salig blanding.

Ha en god uke!

Les også:
Slik blir det tre forretter av en salmalaks
Dette er det beste brødet du kan bake
De beste potetoppskriftene
Aioli lager du enkelt på denne måten
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.