DAGENS MIDDAGSTIPS: Kjøttkaker med brun saus og stekt løk. Foto: Erik Hannemann
DAGENS MIDDAGSTIPS: Kjøttkaker med brun saus og stekt løk. Foto: Erik HannemannVis mer

Ukemeny med supermat

Med disse oppskriftene blir uka super.

- Vi må jo ha mat, sier en kompis av meg med et glis når han står og steker i biff (som han har blitt ekspert på etter at han leste dette). Og han har rett. Men, dette er ikke måneden for de store utskeielsene. Derfor har jeg laget en god meny som ikke gjør dype innhogg i lommeboka (og skal du har en skikkelig sparemeny, kan du se her).

Når du føler at oppskriftene ikke har nok grønnsaker, anbefaler jeg å servere det franskmennene kaller crudité, altså rå grønnsaker. Du kan for eksempel gjøre det på denne måten.

Mandag: Spagetti med pepper

Vi begynner som vanlig med den enkleste oppskriften på ukemenyen. Spagetti med pepper er en fjærlett klassiker som skal sitte under huden på alle hverdagskokker. Det er en du bør kunne smelle sammen i blinde under press fra unger og/eller egen sult: Kok pasta, varm opp knust pepper i tørr stekepanne, smelt i smør, sil av pasta og tøm den i stekepanna, server med revet ost. Enkelt og brutalt.

Tirsdag: Kylling med chilismør og bakte gulrøtter

Dette chilismøret er laget for å gjøre kylling litt mer spennende. Chilismøret kan du gjerne lage på forhånd. Da er det enkelt å gi maten et lite kryddersting. Servér kyllingen med noen kule, bakte gulrøtter - og eventuelt litt couscous.

Onsdag: Kjøttkaker med poteter og brun saus

Vi skal hjem igjen. Til klassiske kjøttkaker, poteter og sjysaus. Det er mat som aldri går av moten.

Torsdag: Fiskesuppe med kult lokk

Gjør fiskesuppa litt morsommere med lokk som du lager av butterdeig. Enkelt triks...

Fredag: Horn, snacks med chevre

Med ujevne mellomrom slår jeg et slag for å dekke til et bord med nybakte rundstykker, scones - eller horn. Kjøp inn ekstra godt pålegg og gjør fredagen til en fest!

Jeg legger ved en liten lekkerbisken med bakt chevre og tomat som du kan servere som "spesial".

Lørdag: Ribbe med soya

I disse dager koster ikke ribbe mer enn 30 kroner kiloen. Og selv om det ikke er lenge siden julaften, går det fint an å lage ribbe nå. Så lenge den ikke smaker som juleribbe. Her er en kul variant med soya og honning!

Søndag: Torsk med sennepssaus og pommes anna

Torsk blir enda litt bedre når du serverer den med denne enkle sennepssausen.

Les også:
Pannekaker med ny topp
Slik baker du laks i ovnen
Slik lager du perfekte muffins
Oreokake blir godt på denne måten

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.