En ny uke med blanke tallerkener! Jeg foreslår at vi fyller dem med gode ting - hele uka.
Mandag: Pølser med godt tilbehør. På mandag åpner vi ballet med å lage en god pølsemiddag. Det høres kanskje ikke originalt eller spennende ut, men denne oppskriften er ikke som alle andre oppskrifter, her finner du nemlig selleri, purre, hvitløk og en slant med hvitvin. Da blir det litt sunnere og mye bedre.
Du må gjerne lage potetmos og da anbefaler jeg den med sellerirot.
Tirsdag: Risotto med sopp Dersom du ikke har laget risotto før er det greit å lese igjennom det grunnleggende først. Når du kan det finnes det ingen risotto du ikke kan lage. Husk at risotto ikke kan lages med vanlig ris. Det vanligste er å bruke arborio-ris.
Til risottoen kan du gjerne servere et stykke fisk eller for eksempel noen dampede blåskjell.
Onsdag: Ertesuppe med stekt chorizo (og nybakt, italisensk brød?) Denne ertesuppa er enkelt og knallgod. Og så går det fryktelig fort å lage den (se videoen her). Det er ikke mer hokus pokus enn å koke opp vann med kyllingkraft, frosne erter, en fløteskvett - og så steke litt pølsebiter. Med litt flaks klarer du det på 10 minutter.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger