Ukemenyen du må ha

For deg som liker gode uker.

En ny uke med blanke tallerkener! Jeg foreslår at vi fyller dem med gode ting - hele uka.

Mandag: Pølser med godt tilbehør. På mandag åpner vi ballet med å lage en god pølsemiddag. Det høres kanskje ikke originalt eller spennende ut, men denne oppskriften er ikke som alle andre oppskrifter, her finner du nemlig selleri, purre, hvitløk og en slant med hvitvin. Da blir det litt sunnere og mye bedre.

Du må gjerne lage potetmos og da anbefaler jeg den med sellerirot.

Tirsdag: Risotto med sopp Dersom du ikke har laget risotto før er det greit å lese igjennom det grunnleggende først. Når du kan det finnes det ingen risotto du ikke kan lage. Husk at risotto ikke kan lages med vanlig ris. Det vanligste er å bruke arborio-ris.

Til risottoen kan du gjerne servere et stykke fisk eller for eksempel noen dampede blåskjell.

Onsdag: Ertesuppe med stekt chorizo (og nybakt, italisensk brød?) Denne ertesuppa er enkelt og knallgod. Og så går det fryktelig fort å lage den (se videoen her). Det er ikke mer hokus pokus enn å koke opp vann med kyllingkraft, frosne erter, en fløteskvett - og så steke litt pølsebiter. Med litt flaks klarer du det på 10 minutter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Om du har tid og lyst er det knallgodt med nybakt foccacia til. Her er den oppskriften.

Torsdag: Potetsalat med mye godt - Denne potetsalaten skiller seg ut fra alle andre.

- Hvorfor?

OPPSKRIFT MED PØLSER: Det er ikke vanskelig å gjøre pølsene gode. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ KJØTTBOLLER: Dette er den eneste oppskriften på kjøttboller du trenger. Foto: Erik Hannemann
FOCACCIA: Det er enkelt. Det er godt. Og det er moro å lage. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ SNICKERSKAKE: Jeg har fått en ny favorittkake. Foto: Christopher Sjuve
OPPSKRIFT PÅ RISOTTO: Skal du smake høsten, kan du lage en deilig sopprisotto. Foto: Erik Hannemann

- Den er full av pinjekjerner.

- Det liker jeg, er det mer godt?

- Jepp, det er parmesan også.

- Oj, det høres godt ut.

- Ja, så er det litt gressløk og masse olivenolje.

Til denne supersalaten kan du servere kyllingbryst (slik blir det perfekt). Et annet forslag er andebryst - og det steker du på denne måten.

Fredag: Verdens beste kjøttboller Tilbakemeldingen på disse kjøttbollene fått meg til å rødme av stolthet. SMS'er, mail og twittermeldinger har tikket inn ustanselig etter at jeg la ut oppskriften. (Og når sant skal sies, oppskriften er jeg jo ikke min...)

Det opplagte valget er pasta. Hvordan du koker pasta? Sjekk her da vel!

Og så er det fredag! Da kliner vi til med snickerskaka til dessert som vi også fikk veldig mange gode tilbakemeldinger på.

Ha en super uke!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Twitter eller Facebook (Vi har runda 1000. Nå er målet å doble!)

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

Les også:

Mindre mas: Ti mattips som gjør livet enklere

Slik lager du perfekt pizzabunn

Dette er verdens viktigste grønnsak

Matlaging: Unngå de vanligste feilene

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!


Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Kjøttboller (i verdensklasse) Hovedrett Sopprisotto Hovedrett|Tilbehør Potetsalat med pinjekjerner Salat Pølsegryte med urter Hovedrett Snickerskake Kake|Dessert Grønn ertesuppe med pølsebiter Suppe