Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Ukemenyen for deg som liker god mat

Oppskriftene du trenger denne uka.

NACHOS: Perfekt og kul hverdagsmiddag. Foto: Erik Hannemann
NACHOS: Perfekt og kul hverdagsmiddag. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Endelig mandag!

Det har gått et par uker siden forrige ukemeny (du finner alle ukemenyene her).

Mandag Denne uka begynner vi rolig og forsiktig med en fiskesuppe. Teknikken er enkel: Du skjærer opp fisken du vil ha i suppa og legger i skålene. Så koker du deg en god kraft på gulrot, selleristang, fiskekraft, fløte og rosmarin som du heller kokvarm over fisken. Klassisk, enkel og nydelig hverdagsmat.

Tirsdag Dette er en ny hverdagshelt for meg. Pepperspagetti er beslektet med spagetti carbonara og sitronpasta, men om mulig enda enklere. Trikset er å varme opp pepperet i stekepanna til du kjenner at du lever når du bøyer deg fram og lukter forsiktig. Når du vender pastaen med litt smør og finrevet (ikke så mye...) parmesan har du en av de enkleste og beste pastarettene som finnes.

Onsdag Laksen har vunnet over alle andre fisker i kampen om hverdagsmiddagen. i denne retten tar vi fisken på alvor og lar den spille hovedrollen sammen med litt sjalottløk, erter og en raus porsjon dill.

Torsdag Vi er midt i aspargessesongen. Og du kan lage en elegant variant med reker eller hollandaise, men denne uka holder jeg en knapp på aspargessuppe. Aspargessuppe kan neppe bli enklere enn den her. Server den med litt rømme og en dæsj balsamico.

Fredag Kosefredag tar jeg alltid på alvor. Og jeg mener at du skal lete lenge for å finne noen som ikke liker nachos. Nachos lages ved å krydre kjøttdeig godt, ha på ost og la det smelte i ovnen. Servér med rømme og koriander - og bli populær!

Lørdag Kyllingen blir ny med denne oppskriften - både utseende og smak, antagelig. Her banker man kyllingbrystet litt flatere, fyller det med aprikos og estragon og ruller det sammen før det stekes (eller grilles).

OPPSKRIFT PÅ PASTA: Pasta med pepper går inn i historien som en av de billigste, men også beste pastarettene. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ PASTA: Pasta med pepper går inn i historien som en av de billigste, men også beste pastarettene. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Tilbehør? Ja, det må vi ikke glemme. Hva med ris som smaker godt eller, siden det er lørdag, noen fløtegratinerte poteter?

Søndag Kall meg gjerne gammeldags, men jeg digger karbonader. De må lages skikkelig, selvsagt, men da er det jaggu godt.

Det viktigste er kanskje løken! Jeg har fått helt dilla på å steke den sammen med noen rosiner og litt rødvinseddik - og masse smør.

ASPARGES: Asparges blir til en herlig suppe med denne oppskriften. Foto: Erik Hannemann
ASPARGES: Asparges blir til en herlig suppe med denne oppskriften. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Det er ikke feil å servere med en hjertelig potetmos eller erteremulade, men en gulrotsalat med valnøtter gjør det hele litt mer originalt.

Ha en smakfull uke!

(Over 11.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:
10 oppskrifter med kjøttdeig
Slik lager du omelett
Slik lager du perfekte muffins
Her er verdens beste sjokoladekake

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media