Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Ukemenyen for deg som vil ha mer ferie

Sommeren er ikke over med denne feriematen.

Mandag: Trukket laks med ertepuré Vi begynner uka med å trekke en laks. Om du ikke har gjort det før, eller vil se hvordan det gjøres, klikk her. Til laksen serveres en enkel, men svært god ertepuré. I tillegg kan man koke noen poteter, ris eller kanskje couscous (som er det kjappeste).

Tirsdag: Kålpai med spekeskinke En av mine nye hverdagshelter er denne kålpaien. Den er like enkel som den er god. Dessuten er den sunn, men det skal vi ikke holde mot den. Foruten kålen er denne paien full av små biter med deilig, salt spekeskinke.

Onsdag: Couscous - for alle som liker superkjapp mat Denne oppskriften er kjapp. Superkjapp. Det tar nemlig ikke mer enn fem minutter å lage couscous (som du får kjøpt i de fleste matbutikker nå). Og så er det bare å blande inn friske grønnsaker og smaksette med litt hvitløk.

Torsdag: Kyllinggryte med chorizo En av sommerens store slagere er kyllinggryte med chorizo. Og det er ikke uten grunn: Den er lett å lage, appellerer til små og store, lett å lage til mange og kan nesten ikke bli mislykket.

Fredag: Albondigas Vi holder oss i Spania! Og vi lager albondigas, som egentlig ikke er annet enn kjøttboller, og serverer den med en kul, gul safransaus. Til dem foreslår jeg at du lager noen gode auberginer.

Lørdag: Innbakt laks, sopp og persille Den lekre laksen her lages på følgende vis: Bland sammen mykt smør, sennep, hakket dill og andre urter og sitronskall. Legg dette mellom to laksefileter og pakk det inn i ferdigkjøpt butterdeig. Inn i ovnen!

Dette blir enda bedre når du serverer den fint tilbehør med sopp (oppskrift nedenfor).

Søndag: Moussaka Moussaka er saken! Den greske godgryta skal være nok til at vi holder på sommerfølelsen litt til.

OPPSKRIFT PÅ ALBONDIGAS: Spanske kjøttboller i safransaus. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ INNBAKT LAKS: Innbakt laks ser imponerende ut - og smaker enda mer imponerende. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ TILBEHØR TIL FISK: Løser du spørsmålet om tilbehør, er mye gjort. Foto: Erik Hannemann
GRESK STOLTHET: Gjør noen glade og server grekernes stolthet til middag! Foto: Hm-foto/Peter Perg
OPPSKRIFT PÅ LAKS: Laks blir helt perfekt med steketermometer. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ ERTEPURÉ: Du har aldri smakt bedre ertepuré... Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT MED KÅL: Dette er oppskriften som gjorde kål godt. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ COUSCOUS: Når couscous møter spekeskinke, er det harmoni i blasfemien. Foto: Erik Hannemann
KYLLINGGRYTE: Foto: Christopher Sjuve

Ha er herlig smaksuke!

Les også:
Slik blir det tre forretter av en salmalaks
Dette er det beste brødet du kan bake
Aioli lager du enkelt på denne måten
Her er alle ukemenyene

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media