Ukemenyen som gjør deg glad

Her er oppskrftene som gjør uka god.

En ny uke byr på nye muligheter til å smake gode ting. Jeg har laget en fersk ukemeny med oppskrifter for hele uka. (Du kan finne andre ukemenyer her).

Jeg er sikker på at uka blir bra om du følger planen!

Mandag Mandag knaller vi i gang med en supergod pastarett (det er den internasjonale pastadagen i dag, har blitt fortalt). Pasta med røkt laks og crème fraîche er en favoritt jeg har med meg fra studentdagene.

Vi unner oss en liten, sunn dessert også, nemlig valnøtter og nektariner.

Tirsdag Tirsdag er det duket for pai. Vanskelig, tenker du? Neida, ikke når vi jukser litt. Kjøp deg litt ferdig butterdeig/mørdeig fra frysedisken (du kan også bruke deigen som du finner i oppskriften nedenfor). I paien finner du kylling, hvitløk og urter.

Skulle vi ha en liten dessert i dag også? Ja, takk. En liten appelsindessert med sukker og kanel gjør dagen litt bedre.

Onsdag En latterlig enkel fiskesuppe varmer kroppen denne dagen. I denne fiskesuppa trenger du litt fisk og eventuelt noen blåskjell. Når du kutter opp fisken i små biter trenger du bare å helle varm fisk over, vente i noen små minutter, så blir fisken kokt (fisken trenger strengt tatt ikke varmes opp til mer enn 50-60 grader).

Om du er i humør til det, kan du bake et deilig brød til. Foccacia er et enkelt og rustikt brød som er morsomt å lage. Sett deigen til heving før du begynner med suppa!

Torsdag Kylling blir noe annet med denne karrisausen! Hemmeligheten ligger i å bruke litt kokosmelk. Og dessuten er det lurt å ha karripulveret i panna før du har i væsken. Da kommer smakene bedre fram!

Jeg kan ikke dy meg for å lage en sjokoladekake denne kvelden. Planen er å ha litt til morgendagen... Jeg kan ikke huske jeg har spist noen bedre sjokoladekake enn denne - som er Julia Childs favoritt (hun er altså Amerikas svar på Ingrid Espelid Hovig, eller omvendt).

Fredag Fredag er pizzadag. Pizzaoppskriften er klassisk, men suksesskriteriet er å få til kjøttbollene skikkelig og ikke steke dem tørre. i oppskriften er det bare salt og pepper, men jeg har begynt å bruke koriander (tørket) og litt paprika i dem. Det er poppis!

(Du har forhåpentligvis litt kake igjen fra i går).

Få med deg alt! Følg Sjuve på Twitter eller Facebook (Vi klarte å nå målet om 1.000! Nå ser vi om vi kan doble!)

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

Les også:

Her finner du de beste tapasene

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

Er dette Norges beste viltgryte?

Ti middager på ti minutter

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

MANDAG: Pastarett. Foto: Erik Hannemann
TIRSDAG: Pai. Foto: Erik Hannemann
ONSDAG: Fiskesuppe. Foto: Erik Hannemann
TORSDAG: Kyllingfilet med karrisaus. Foto: Erik Hannemann
FREDAG: Pizza.

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Kyllingfilet med karrisaus Hovedrett|Saus/dressing/marinade Fiskesuppe Hovedrett|Suppe Pizza med kjøttboller Hovedrett|Pizza Pai med ost, brokkoli og urter Hovedrett Røkt laks med rosépepper og crème fraîche Pasta|Hovedrett