Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Ukemenyen som gjør livet lettere

Dette sikrer deg en velsmakende uke.

En ny, velsmakende uke ligger foran deg om du følger denne menyen.

Mandag: Couscous

OPPSKRIFT PÅ GOD KYLLING: Det er litt krydder og litt tørket frukt som gjør at denne kyllingen fikk bein å gå på. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ COUSCOUS: Når couscous møter spekeskinke er det harmoni i blasfemien. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ LAKS: Denne oppskirften har få karbohydrater, men det må ikke skremme deg. Laks og nykål er nydelig. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT MED PØLSER: Det er ikke vanskelig å gjøre pølsene gode. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ LAKS: Når laksekoteletten blir så lekker, vil alle spise den. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ KYLLINGGRYTE: Har du noen dråper cognac igjen etter julen kan du spandere litt på kyllingen. Foto: Erik Hannemann
BÉARNAISE: Om det finnes en rangordning i sausenes rike er det tvil om hvem som er kongen. Og dette er en fransk hamburger... Foto: Erik Hannemann

Har du ti minutter? Da har du fem minutter til overs når du har laget denne. For dette går raskt: Kok opp litt vann, ha i couscous og la det svelle i tre minutter. De tre minuttene bruker du på å hakke rå grønnsaker og spekeskinke. Bland inn - for fem minutter siden hadde du ikke begynt på middag.

Tirsdag: Laksekotelett

En laksekotelett kan faktisk bli veldig lekker. Bare sjekk denne videoen.

Du kan selvsagt bruke denne oppskriften om du bruker laksefilet også. Poenget er å steke den riktig, som handler om å ikke steke den for mye, og servere den med noen gode grønnsaker.

Onsdag: Pølsegryte

Ukas pølser kommer sammen med en masse, gode grønne urter. Og du trenger ikke gjøre det mer komplisert enn å servere med potetstappe, men det er også lov å prøve seg med veldig kule fondantpoteter.

Torsdag: Laks med nykål og dill

Dette er en enkel og perfekt rett for forsommeren. Nykål har ikke statusen den fortjener, men nykål er herlig, knasende, sprø vårgrønnsak som fortjener fanfarer og festivaler. Du trenger bare skjære den i strimler og legge den i en stekepanne med litt smør. I denne oppskriften er det også litt frisk dill og gressløk.

Fredag: Lekker kylling

Prøv deg på denne lekre kyllingen! Og inni finner de heldige spiserne smak av aprikos og estragon...

Lørdag: Fransk burger

Det var noe denne uka. Et lengt etter noe substansielt. Og det ble burger. Denne utskjelte vidundermaten er faktisk, med jevne mellomrom, noe jeg graviterer sterkt mot. Men, når jeg gjør det, vil jeg lage den skikkelig. I denne varianten er det, hold deg fast, béarnaisesaus. Har du ikke laget verdens beste saus, kan du sjekke hvordan du gjør det her.

Søndag: Kylling i konjakk

Vi holder oss i Frankrike denne helga. Du trenger faktisk bare noen dråper konjakk til denne kyllingretten. Og jeg lover: Aldri har så få dråper gitt så mye smak til så mange mennesker.

God smaksuke!

Les også:
Slik blir det tre forretter av en salmalaks
Dette er det beste brødet du kan bake
De beste potetoppskriftene
Aioli lager du enkelt på denne måten

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media