Ukemenyen som smaker godt

Her er alle oppskriftene du trenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ny uke og blanke tallerkener! Det er bare å innse det: Jo bedre mat du klarer å få på tallerkenen, desto bedre blir uka.

I et svensk ordtak heter det at å tenke rett er stort - men større er å tenke på dagens rett.

Og nå skal vi tenke på en hel ukes middager.

Mandag: Kjøttkaker Først ut er kjøttkaker. Det er umulig å bli lei av dem. I mine kjøttkaker finner du litt muskat og ingefær - og da smaker de temmelig likt de som ble servert hjemme hos meg, og de som ble servert hjemme hos hun som lagde dem til meg da hun var liten. Som er en tungvint måte å si: Det var slik bestemor lagde dem.

Hva serverer man til kjøttkaker? Klassisk tilbehør er selvsagt poteter og en deilig brun saus. I tillegg vil man kanskje ha litt sunn brokkoli for å få orden i helseregnskapet. Her er tre eksempler på hvordan brokkoli blir godt.

Tirsdag: Enkel fiskesuppe med lokk Tirsdag er det duket for suppe. Denne enkle hverdagsvarianten lages ved å steke litt grønnsaker, koke en god kraft og helle kraften over rå fiskebiter. Frossen fisk kan også brukes (men det blir ofte litt seigt og rart). Det hele er gjort på 15 minutter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer