Ukjente vindruer kan gi deg en spennende overraskelse

Det finnes tusenvis av druesorter du neppe har hørt om og ikke har smakt.

PÅ TØNNE: Tønner fulle av vin laget på savagnindruen, typisk for dette området i Jurafjellene i Frankrike på grensa til Sveits. Her ligger vinen i seks år på tønner dekket av et tykt mugglag. Foto: Stein Johnsen / SAMFOTO / NTB Scanpix
PÅ TØNNE: Tønner fulle av vin laget på savagnindruen, typisk for dette området i Jurafjellene i Frankrike på grensa til Sveits. Her ligger vinen i seks år på tønner dekket av et tykt mugglag. Foto: Stein Johnsen / SAMFOTO / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I vinens verden er det som regel et lite knippe druetyper som hovedsakelig står for den kommersielle suksessen.

Travere som står bak de mest berømte og også mange av de mest solgte volumvinene som selges verden over og de aller fleste kjenner navnet på.

De kjente og kjære

Cabernet sauvignon, pinot noir, syrah, sangiovese, nebbiolo og tempranillo dekker en stor andel av hva som blir konsumert av rødvin, og chardonnay, riesling og sauvignon blanc gjør det samme når det gjelder hvitvin.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.



KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer