PÅ TØNNE: Tønner fulle av vin laget på savagnindruen, typisk for dette området i Jurafjellene i Frankrike på grensa til Sveits. Her ligger vinen i seks år på tønner dekket av et tykt mugglag. Foto: Stein Johnsen / SAMFOTO / NTB Scanpix
PÅ TØNNE: Tønner fulle av vin laget på savagnindruen, typisk for dette området i Jurafjellene i Frankrike på grensa til Sveits. Her ligger vinen i seks år på tønner dekket av et tykt mugglag. Foto: Stein Johnsen / SAMFOTO / NTB ScanpixVis mer

Ukjente vindruer kan gi deg en spennende overraskelse

Det finnes tusenvis av druesorter du neppe har hørt om og ikke har smakt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

I vinens verden er det som regel et lite knippe druetyper som hovedsakelig står for den kommersielle suksessen.

Travere som står bak de mest berømte og også mange av de mest solgte volumvinene som selges verden over og de aller fleste kjenner navnet på.

De kjente og kjære

Cabernet sauvignon, pinot noir, syrah, sangiovese, nebbiolo og tempranillo dekker en stor andel av hva som blir konsumert av rødvin, og chardonnay, riesling og sauvignon blanc gjør det samme når det gjelder hvitvin.

I en kompleks og for mange nokså forvirrende vinverden er dette holdepunkter som gir et visst inntrykk av smak og karakter på vinen.

Det er i så måte en fin veiledning for de uten inngående kunnskap, selv om variasjonen likevel er enorm.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn