Du leser nå Dagbladet Pluss
Briksdalsbreen i Stryn kommune i Sogn og Fjordane. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
Briksdalsbreen i Stryn kommune i Sogn og Fjordane. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix Vis mer

Undersøkelse: Grenseåpning påvirker ikke nordmenns ferieplaner

Myndighetenes beslutning om at man kan reise utenlands uten å pådra seg karantene ser ikke ut til å påvirke nordmenns ferieplaner. Ni av ti blir i hjemlandet.

– Mye tyder på at nordmenn i bare enda større grad slår seg til ro med norgesferie etter at myndighetene varslet åpning av grenser. Andelen som kun velger Norge, har heller økt etter grenseåpningen, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion i en pressemelding.

I en undersøkelse fra Norsk koronamonitor fra Opinion oppgir 88 prosent av de spurte at årets sommerferie kun blir i Norge i år. Det er en oppgang på 3 prosentpoeng fra før regjeringens pressekonferanse forrige uke da det ble kjent hvilke land nordmenn kan reise til uten å måtte være i hjemmekarantene ved hjemkomst.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer