BYTT UT: Gamle aluminiumskjeler
ser koselige ut, men bør
ikke brukes til sur og salt mat,
ifølge Mattilsynet. Foto: NTB Scanpix
BYTT UT: Gamle aluminiumskjeler ser koselige ut, men bør ikke brukes til sur og salt mat, ifølge Mattilsynet. Foto: NTB ScanpixVis mer

Undersøkelse viser at flere kan få i seg for mye aluminium

Vi kan få i oss mer enn det akseptable nivået av aluminium per uke, gjennom en kombinasjon av mat, drikke og kosmetikk. Dette bør du være oppmerksom på.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Alt kjøkkenutstyr som selges i dag, har krav om ikke å avgi stoffer til maten i mengder som kan representere helsefare.

- Men har du arvet eller kjøpt aluminiumskjelen på loppemarked, bør du være spesielt oppmerksom, sier Julie Tesdal Håland, seniorrådgiver i Mattilsynet.

Mattilsynet fraråder alle å bruke både aluminiumskjeler og -folie til sur og salt mat. Her kan syren og saltet trekke til seg metaller, og man får i seg ekstra mye aluminium.

Og det er mange, særlig eldre mennesker, som fortsatt bruker aluminiumskjeler i den daglige matlagingen, og som ikke er klar over at dette er uheldig.

Ingen grenseverdier

Mattilsynet er det organet som i Norge analyserer og kontrollerer blant annet næringsmidler.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn