Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Erling Borgen:

- Ungdom som ennå ikke har ødelagt hjernene sine er mitt håp, dem og kvinnene

Verdens elendighet og urettferdighet har gjort Erling Borgen rasende i alle år.

TAR UTFORDRINGER. Erling Borgen har aldri vært redd for å avdekke ubehagelige sannheter. Selv om det gjorde ham hatet i Bergen en periode. Foto: Silje Katrine Robinson
TAR UTFORDRINGER. Erling Borgen har aldri vært redd for å avdekke ubehagelige sannheter. Selv om det gjorde ham hatet i Bergen en periode. Foto: Silje Katrine Robinson Vis mer

Han leder Skandinavias eneste TV-produksjons-selskap som utelukkende lager dokumentarer om menneskerettigheter, kunst og kultur. Han har avslørt den norske våpen- og oljeindustrien og norske bedrifters manglende etikk i utenlandsoperasjoner. Dokumentarene hans er blitt vist over hele verden. Erling Borgen er en mann med stor stemme, og han er ikke redd for å bruke den.

Etter at Erlings kone, Agnete Haaland, i 2012 ble teatersjef for Den Nasjonale Scene i Bergen, har han pendlet mellom hovedstaden og byen mellom de syv fjell. Vi møter ham i den store leiligheten med utsikt mot Bergens røde kirke.

Veggene er malt i dristige farger og dekorert med kunst. På gulvene ligger mønstrede tepper og innredningen består av gammelt og nytt, typisk norsk og eksotisk. Erling selv er høy og har en dyp stemme som får en til å følge med. Det er også det han har viet sin yrkeskarriere til, å få mennesker til å åpne øynene, til å lytte og se hva som skjer rundt oss – her hjemme og i resten av verden. Men hvor kommer engasjementet fra?

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?