Unge avholdsfolk har minst sex og er mest deprimert

De lever kortere, viser norsk undersøkelse.

AVHOLDSFOLK LEVER KORTERE: Undersøkelsen avdekket blant annet alkoholforbruk, sosial integrasjon, symptomer på angst og depresjon, samt seksualatferd. Foto: COLOURBOX
AVHOLDSFOLK LEVER KORTERE: Undersøkelsen avdekket blant annet alkoholforbruk, sosial integrasjon, symptomer på angst og depresjon, samt seksualatferd. Foto: COLOURBOX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Drikker du moderate mengder alkohol vil du få et bedre liv enn om du er totalt avholdende, viser en ny undersøkelse

I dag publiserer Tidsskrift for Den norske legeforening en undersøkelse som viser baksida med å være totalt avholdende fra alkohol.

13 år lange studier

Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo har fulgt rundt 2000 unge av begge kjønn fra de var rundt 15 og fram til slutten av 20-åra.

Undersøkelsen avdekket blant annet alkoholforbruk, sosial integrasjon, symptomer på angst og depresjon, samt seksualatferd.

- Svake vennenettverk Mye tyder på, ifølge undersøkelsen, at unge totalavholdsfolk befinner seg i en selektert gruppe mennesker med ulike psykososiale risikofaktorer.

- Ser vi hele denne gruppa under ett, viser det seg at den har svake vennenettverk, opplever mer ensomhet og det er fire ganger flere i denne gruppa, som tidlig i 20-åra, ennå ikke har debutert seksuelt, sier professor i sosiologi ved Universitetet i Oslo, Willy Pedersen til Dagbladet.

De som deltok i undersøkelsen, ga også sin tillatelse til at det ble hentet inn informasjon om eventuelle trygdeytelser gjennom offentlige registre. Dermed ble det fastslått at avholdsfolket også var mest utsatt for å måtte ha sosialhjelp eller trygdeytelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.