Unge dropper sukkeret

Snacks, godteri og sukkerdrikker er dagligkost for stadig færre unge.

SUNNE: De spiser på McDonalds innimellom, men sukkerinntaket er Linn Andrea Kval Larsen (21), Jonathan Eriksson (18) og Josefine Robarth (21) veldig bevisste på å holde nede.Foto: Steinar Buholm
SUNNE: De spiser på McDonalds innimellom, men sukkerinntaket er Linn Andrea Kval Larsen (21), Jonathan Eriksson (18) og Josefine Robarth (21) veldig bevisste på å holde nede.Foto: Steinar Buholm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| - Jeg drikker aldri brus lenger. Og selv om jeg elsker sjokolade, kjøper jeg det sjelden, sier Josefine Robarth (21).

Hun er langt i fra den eneste ungdommen som har kuttet drastisk ned på sukkerinntaket.

-Veldig positivtI aldersgruppa 16-24 år sier nær halvparten av jentene og nær en fjerdedel av gutta at de drikker ett glass eller mindre med sukkerholdig drikke per uke.

40 prosent sier at de spiser godteri og snacks like sjelden. Dette framgår av statistikk som nylig ble publisert på Folkehelseinstituttets nettsted Norgeshelsa.

- Dette er veldig positivt, og helt i tråd med andre undersøkelser. De siste åra har sukkerinntaket hos unge gått ned, sier konstituert avdelingsdirektør Arnhild Haga Rimestad i avdeling for nasjonalt folkehelsearbeid i Helsedirektoratet.

Levekår-sjekkNorgeshelsas tall på godteri- og brusinntak, er basert på Statistisk Sentralbyrås levekårsundersøkelser fra 2005 og 2008.

Mens 49 prosent av norske gutter i alderen 16-24 år i 2005 sa at de drakk et glass eller mer med sukkerholdig drikke hver dag i 2005, sa 34 prosent det samme tre år seinere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer