Unngå dårlige bilder på Facebook

Du må ta over kvalitetskontrollen selv.

GJØR JOBBEN SELV: Ved å huke av for Høy kvalitet og bruke et bildeprogram som for eksempel Paint.net før du laster opp, kan du unngå at Facebook krymper bildene dine. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
GJØR JOBBEN SELV: Ved å huke av for Høy kvalitet og bruke et bildeprogram som for eksempel Paint.net før du laster opp, kan du unngå at Facebook krymper bildene dine. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside.no: Har du også irritert deg over dårlig kvalitet på bildene du har lastet opp til Facebook?

Det skyldes at Facebook både krymper bildene og komprimerer filene dine. Fordelen er at bildene blir raskere å laste, ulempen er altså at kvaliteten blir dårligere, noen ganger vesentlig dårligere.

Et bilde på 16 megapiksler krympes til 3 megapiksler. Samtidig komprimeres filstørrelsen betraktelig - i vårt tilfelle fra rundt 4 MB til 292 KB. I denne prosessen har naturlig nok en masse detaljer i bildet blitt borte.

Så selv om Facebook ikke har noen grenser for hvor mange bilder du kan lagre der, må du aldri se på dette som en sikkerhetskopi av bildene dine.

Last opp i høy kvalitet Heldigvis kan du til en viss grad unngå de verste kvalitetetstapene. Du får ikke gjort noe med grensen på 3 megapiksler, men du kan begrense kompresjonen ved å laste bilder opp til et album, og huke av i feltet for Høy kvalitet. 

Algoritmene Facebook benytter til å redusere antall megapiksler, gir ikke alltid de beste resultatene. Hvis du vil unngå at Facebook gjør dette, kan du først åpne bildefilen i et egnet bildeprogram, og krympe til 3 megapiksler selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.